19 år og ligaens toppscorer

Abel Stensrud har hatt en fantastisk sesong. Med sine 22 scoringer kan han med rette kalle seg toppscorer i årets utgave av PostNord-ligaen.

På 22 matcher har Stensrud, som fortsatt bare er 19 år, altså scoret 22 ganger. Det blir ikke mindre imponerende av at han i ni av kampene har startet som innbytter. I snitt gir det én ny Abel-scoring hvert 60. minutt!

– I starten av sesongen virka det som jeg var tiltenkt å spille mest Skeid 2-kamper i 3. divisjon. Men jeg hadde trua på meg selv. Jeg visste at jeg hadde noe å bidra med. Jeg ønsket bare å bli sett og gitt sjansen til å vise meg fram. Det trigget meg, forteller Abel til Skeid.no.

Og sjansen fikk han. Sin første nettkjenning for Skeids A-lag kom i andre serierunde borte mot Rosenborg 2 i juni. Da kom Abel inn som innbytter etter 71 minutter og brukt kun tre minutter på å score. Utover høsten ble Abel bare heitere og heitere.

Abel Stensrund har scoret 1-0 på straffe mot Odd 2 på Nordre Åsen. (Foto: Anders Vindegg)
Abel Stensrund har scoret 1-0 på straffe mot Odd 2 en sen høstkveld på Nordre Åsen. (Foto: Anders Vindegg)

Det hele kulminerte med seks (!) scoringer i 12-0-seieren mot samme lag (RBK 2) hjemme på Nordre Åsen, i det som også avgjorde opprykkskampen.

– For meg er fotballen alt. Score mål er alt. Da Johnny (Buduson) ble skadet og jeg fikk muligheten til å starte, så var jeg sikker på meg selv og at målene bare måtte komme, fordi jeg har så gode lagkamerater rundt meg, sier Abel.

Riktig nok må Abel «dele» toppscorertittelen i PostNord-ligaen med avdelingskollega og Notodden-spiller Melvin Frithzell. Også han har nettet 22 ganger. Men mens Abel Stensrud bare har brukt 1320 spilleminutter på sine 22 scoringer har svenske Frithzell brukt 2183 minutter på det samme. I avdeling 1 er det opprykkslaget Kongsvingers ringrev Adem Güven som har scoret mest med 21 nettkjenninger.

K P
1 Skeid 26 56
2 Arendal 26 48
3 Egersund 26 48
4 Levanger 26 43

– Da jeg fikk sjansen, var jeg sikker på at jeg skulle bli toppscorer. Og hvis jeg gjorde jobben min, så ville vi ta store steg – og vinne serien. Det funket jo bra for alle, det, smiler Skeids nybakte toppscorer, proppfull av selvtillit.

Etter helgens 2-1-seier i serieavslutningen mot Fram får nå Abel og Skeid en lengre pause og litt velfortjent ferie før det er duket for spill i OBOS-ligaen i 2022. I PostNord-ligaen skal Arendal og Hødd ut i kvalik og gjøre opp om hvem som skal møte laget som ender tredje siste i OBOS. I skrivende stund er det Stjørdals-Blink som innehar den plassen, to runder før slutt.

Abel Stensrud feirer 1-0-målet mot Fløy og gratuleres av Felix Anthonessen på Nordre Åsen i september. (Foto: Anders Vindegg)