Skeid sendte Fram ned

Ulrich Ness og Johnny Buduson senket Fram Larvik med to rekordraske scoringer i sesongens siste kamp! Når samtidig Fløy vant 4-1 over Kjelsås rykket Fram ned med minst mulig margin. Se høydepunkter her!

Annonse:

(Forsidebilde: Målscorer Johnny Buduson i aksjon mot Fram 17. juli, da han også scoret i 2-0-kampen. Foto: Anders Vindegg)

Utgangspunktet før sesongens siste runde er klar. Fram og Fløy kjemper mot nedrykk, og møter hhv. Skeid og Kjelsås. Det ligger an til drama, og det blir det i høyeste grad.

Samtidig kjemper Egersund en innbitt kamp for å holde på kvalifiseringsplassen, men viser ikke akkurat god form etter 3-6 for RBK2 og deretter 1-3 hjemme for Notodden.

Våre gutter har klart opprykket, men Gards menn har ikke til hensikt å ta lett på oppgjøret i Larvik. Det ville stridd mot god sportsånd. På naturgresset i Framparken er det hjemmelaget som åpner best, og skaper to farlige sjanser før kvarteret er spilt.

Fram tar ledelsen

Men Skeid svarer, og etter 25 minutter fyrer Hayder Altai av et godt skudd fra seksten meter som keeper såvidt får slått til corner. Noen minutter etterpå kommer allikevel gållen i mot, og det er den tidligere Skeid-spilleren Shariff Cham (9 kamper i 2015) som får til en skikkelig kanonkule utagbart i krysset.

Nesten samtidig scorer Kjelsås, og hjemmefansen kan puste lettere med tanke på å redde plassen. Men dette skal etterhvert vise seg å bli Fløy sin dag. I Arendal leder allerede sørlendingene 3-0 over Egersund på dette tidspunktet, og bytter plass med sistnevnte på kvalikplassen.

Fem minutter før pause spiller Fram seg fint fri og kan sette 2-0, men avslutningen fra fjorten meter er for løs og reddes enkelt av Kvarekvål. Når dommeren blåser for pause er stillingen 1-0 både i Larvik og på Grefsen stadion.

To raske mål

Andre omgang er 17 sekunder(!) gammel når Stian Pettersen sender en lang ball inn mot Fram-feltet. Ulrich Ness får tak i ballen, forserer noen meter, dundrer ballen forbi Anders Klemensson i Framburet og vi har utlignet!

Fram tar avspark og etter få sekunder snapper Johnny Buduson ballen. 13 pasninger etterpå, uten at motstanderen får låne ballen, setter samme mann foten fram, sender kula i mål, og vi leder 2-1 når det er spilt 46:19! Et av årets flotteste mål!

Så fortsetter marerittet for hjemmelaget. Fløy begynner å score, og setter to mål med ett minutts mellomrom når det er spilt ca. 50 minutter. Samtidig i Framparken holder Abel Stensrud på å sette 3-1, men skuddet stryker stolpen. Like etter roper hjemmefansen på straffe, noe som ser ut til å være fortjent, men dommeren slår ut med armene og vinker spillet videre.

K P
2 Stjørdals-Blink 3 7
3 Skeid 3 7
4 Grorud 3 6
5 Eidsvold TF 3 6

Timen passeres, Skeid gjør to spillerbytter; Stian og Felix erstattes av Anders og Gabriel, samtidig som Fløy øker til 3-1. Nå er det virkelig fare på ferde for Fram. Ett mål til til Skeid eller Fløy vil sende laget ned i 3. divisjon.

David Hickson er veldig nær et par ganger, først en avslutning som går i stolpen, deretter et skudd like utenfor etter et flott dribleraid. Kampen går mot slutten, men dramatikken er ikke over. Fem minutter før full tid går et Fram-skudd via et Skeid-bein og til corner.

Fløy scorer på overtid

På Grefsen stadion scorer Fløy når 90 minutter passeres, og sender med dette Fram Larvik ned en divisjon med ett fattig måls overvekt, siden resultatet 1-2 står seg i Framparken. Skeid-gutta viser hva de er laget av, holder unna for Fram, vinner også jubelsesongens siste kamp, og kan etterhvert ta en liten juleferie før treningskampene starter på nyåret.

Arendal er aldri truet av et Egersund som har kollapset totalt, vinner 5-2, og sikrer med det to kvalifiseringskamper mot Hødd.

Vi i redaksjonen takker alle for sesongen og gleder oss til OBOS-liga i 2022. SA-SA-SA!!!!!