Sjansebonanza og seier

I en sjanserik og morsom kamp mot Rosenborg 2 i Trondheim vinner Skeid 3-0. Alle målscorerne puttet sitt første for klubben; Marcus Melchior, Gabriel Andersen på straffe og tilslutt innbytter Abel Stensrud.

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Kampens første sjanse kommer etter ti minutter spilt når Matarr Kah fosser opp på høyrekanten og får lagt inn til Simen Hestnes, men skuddet fra ca 11 meter går til høyre for keeper. Like etter får Abdul-Basit Agouda en mulighet, men hjemmelaget får avverget.

Tolv minutter ut i kampen er det RBKs tur, spissen vinner duellen og headingen slår i underkant av tverrliggeren! Så er det Fredrik Berglies lange tå som redder en stor scoringssjanse for trønderne.

Halvspilt er omgangen når Gabriel Andersen fyrer av fra hjørnet av sekstenmeteren etter å ha blitt spilt flott fri av Marcus Melchior, men kula stryker stolpen. Så er det Hestnes sin tur til å fyre av fra langt hold, men heller ikke denne gangen sniker ballen seg på rett side av stanga.

Noen minutter etter brenner Melchior alle sjansers mor, når ballen detter ned i beina hans på seks meter etter et skuddforsøk av David Hickson.

Dommeren beordrer drikkepause etter at halvtimen passeres.

Tre tverrliggertreff

Når kampen er i gang igjen går det ikke mange minuttene før det nok en gang smeller i Skeids tverrligger, etter et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren!

Så bryter Melchior flott og sender Hickson på en løpetur, men skuddet hans blir blokkert til corner. Rosenborgs tredje tverrliggertreff er et faktum etter 37 minutter, men bortelaget slipper nok en gang med skrekken.

Marcus Melchior sendte Skeid i ledelsen.

Tre minutter før pause redder Anders Gundersen i Skeids mål en ny, farlig heading. Så, endelig sitter den! Kah legger presist inn fra høyre, og Melchior header kula ned i hjørnet! 1-0 til Torshov-gutta!

Like før pausesignalet lyder spretter ballen frem og tilbake i hjemmelagets felt, før Gabriel Andersen blåser ballen over. Ny enorm sjanse, og smått utrolig at det kun er scoret ett mål hittil i denne kampen.

Andre omgang starter med ny Skeidsjanse, som gir corner. Den slås inn av Hickson, og ender med straffe til Skeid etter at Fredrik Berglie er først på ballen og blir felt. Andersen setter straffen rolig i mål, til venstre for keeper. 0-2!

Syv minutter ut i omgangen slår Kah en fin pasning over til en helt ledig Hickson, men han får ikke ballen på mål. Like etter fyrer målscorer Andersen av fra sekstenmeteren, men keeper redder!

Gabriel Andersen var sikker på straffe.

Ti minutter etter spilles Basit nydelig fri av Anthonessen etter gode kombinasjoner, men skuddet fra kort hold blir for løst. Skeid fører oppgjøret nå!

Samme mann kommer til skudd like etter men da går skuddet over. Det blir corner av det, og den heades utenfor av Andersen! Sjansebonanzaen fortsetter!

Gode innlegg av Kah

Klokka passerer 70 minutter når Kah for n'te gang kommer til et godt innlegg, men skuddet fra Anthonessen stryker stolpen! Der kunne Skeid drept kampen med sin tredje scoring.

Og det gjør nettopp innbytter Abel Stensrud som setter fram foten på et fint innlegg fra Anthonessen. 0-3! Alle målscorerne har nå gjort sitt første mål for Skeid.

Innbytter Abel Stensrud punkterte matchen.<br />​​​​​​
Innbytter Abel Stensrud punkterte matchen.
​​​​​​

Matarr Kah vil også tegne seg i målprotokollen fem minutter før slutt, men skuddet reddes enkelt. Så er det Anders Johansen sin tur på en corner, men headingen reddes på streken! Og Andersen får også headet like etter, men rett i klypene på Rosenborgs sisteskanse.

Vi er på overtid når hjemmelaget får sin første store sjanse i andre omgang, men like utenfor! Abel Stensrud setter ballen i mål rett før sluttsignalet, men blir avvinket for offside. Like etter blåser dommeren av det morsomme og sjanserike oppgjøret og gutta kan ta med tre mål og ditto poeng tilbake til Oslo.

Godt fornøyd med gjennomføringa!

— Gard Holme

Trener Gard Holme ga denne kommentaren etter kampen:

– Godt fornøyd med gjennomføringa! Skaper mye sjanser, og slipper oss mer løs offensivt enn mot Arendal. Litt rusk i maskineriet defensivt en periode i 1.omg, men vi får justert på det, og har full kontroll derfra og inn. Solid, og godt å være ordentlig igang med sesongen. Nå er vi klare for derby mot Kjelsås i neste runde!

Neste kamp, som er naboduellen mot Kjelsås, er allerede kommende onsdag, kl.19:00.

RBK 2 - Skeid 0-3 (0-1)