Slo ut Kjelsås etter snuoperasjon og straffer

Keeper Anders Gundersen ble den store helten da Skeid tok seg videre i NM, etter en imponerende snuoperasjon.

Annonse:

(Foto: Anders Vindegg)

Det var et ungt Skeid-lag som entret kunstgresset på Grefsen stadion for å kjempe om avansement til NMs fjerde runde.

Unggutta hevder seg godt i kampens innledende minutter, men det er hjemmelaget som får den første målsjansen. Anders Gundersen byr på en kjemperedning etter sju spilte minutter, når Kjelsås kommer alene med keeper.

Fem minutter senere er vi nær scoring når Henrik Hagen header et frispark fra Florind Lokaj i tverrligger! I stedet er det de blåkledde som får den første scoringen.

Tett mellom målene

Bare 13 minutter er spilt når Kjelsås sin høyreiste spiss, Ole Erik Midtskogen, spiller seg gjennom Skeid-forsvaret og setter inn 1-0. Men ledelsen får ikke stå lenge, før Yasir Sa-Ad minutter senere header inn utligningen i åpent mål! Kjelsås-keeperen prøver å plukke innlegget i forkant, men feilberegner.

Yasir Sa'Ad scoret et mål, og hadde flere gode målsjanser.

Dermed står det 1-1, men resten av den første omgangen skulle vise seg å handle mest om Kjelsås. Etter 25 minutter tar de ledelsen igjen med et skudd fra 16 meter som så vidt sniker seg innenfor stanga, før de like etterpå får en ny stor sjanse med en heading som går i tverrligger og i bakken, rett utenfor streken.

Snuoperasjon

Andre omgang starter med en ny god Gundersen-redning, omtrent ved første spark på ballen. Like før timen er spilt, går Kjelsås opp i 3-1-ledelse på et returskudd.

Det begynner å se mørkt ut for videre NM-spill for Skeid, men gutta gir ikke opp. Gabriel Andersen får blant annet skutt fra kloss hold etter innlegg fra Ousmane Toure, men keeper redder. Bendik Rise fyrer også av et godt distanseskudd, som dessverre også reddes.

Med sju minutter igjen er omsider reduseringen et faktum, når Jakob Romsaas setter inn 3-2! Noen neglebitende minutter følger, før Johnny Buduson trer frem på overtiden, og setter 3-3 etter småkaos i Kjelsås-boksen!

Johnny Buduson kunne feire utligning på overtid.

Ekstraomganger og straffekonk.

Dermed blir det ekstraomganger på Oslos tak. Kjelsås er nærmest scoring i første omgang, men Anders Johansen gjør en viktig redning på strek. I den andre ekstraomgangen er det Skeid som presser mest, blant annet ved Yasir Sa'Ad som er nær ved å score årets mål når ballen er centimeter unna å sitte limt i krysset fra hjørnet av 16-meteren!

Etter målløse ekstraomganger må kampen avgjøres med straffesparkkonkuranse. Anders Gundersen skaffer oss et svært godt utgangspunkt når han redder Kjelsås sin første straffe. Deretter setter alle sine straffer, før Gundersen igjen redder Kjelsås sin femte. Vi vinner på Kjelsås etter å ha snudd kampen!

Keeper Anders Gundersen blir til slutt den store helten på Grefsen stadion.

Dermed er det bare å begynne å telle ned månedene til neste cuprunde litt utpå nyåret. I mellomtiden skal det kjempes videre om poeng i Obos-ligaen. Neste mulighet er mot Grorud hjemme på Nordre Åsen førstkommende søndag.