Litt fra damelaget

Vi har snakket med trener Emil og kaptein Maren om hvordan de synes denne pausen har vært.

Bidrag fra elever på valgfag medier hos Morellbakken Skole.

Forsidefoto: Lagets kaptein Maren Lihagen og trener Emil Marøy.

Hvordan synes du det har vært å trene under treningsoppholdet, Maren?

– Ehm, hva skal man si? Kjedelig. Det blir jo selvfølgelig litt rart å trene fotball uten nærkontakt og motstandere. Det blir jo veldig mye man ikke får gjort. Men jeg syntes vi har vært flinke til å møtes i små grupper og trent sammen siden banene åpnet igjen, og da får man jo trent mye teknikk og pasninger som man kanskje ikke bruker veldig mye tid på ellers, sier Maren.

Hvordan tror dere resten av spillerne på laget har trent under oppholdet, og hadde dere et treningsprogram som alle måtte følge?

– Nei, vi ga ikke et treningsprogram, men vi kom med noen tips og oppfordret alle til å holde seg i gang, sier Emil. Men det var ikke noen ferdig treningsprogram. Men alle på dette laget her er gode til å ha mye egentrening fra før av og vi visste at de kom til å trene godt utenom, så det var ikke et stort problem for oss, sier han.

Tror dere dette oppholdet har gjort dere som lag dårligere, eller tror dere at dere er på samme nivå som før oppholdet?

– Jeg tror alle lag vil bli litt dårligere av å ikke trene kampspesifikt, men jeg tror ikke vi har blitt noe mer dårligere enn de vi møter i serien, gjerne tvert i mot håper jeg, sier Emil.

Når begynte dere med organisert trening igjen?

– Ehhh, det er vel en seks uker siden vi begynte med organisert trening i grupper på fem og fem. Men vi begynte med frivillig egentrening rett etter sommerferien, sier Maren.

Sist gang vi snakket med dere sa dere at dere hadde et mål om å gjøre det bra i serien, tror dere at dere kan få til det samme nå?

– Det kommer jo selvfølgelig an på om det blir noe serie i år, sier Emil. Men det er jo snakk om at det kanskje blir en halv sesong, eller at vi starter opp igjen fra høsten av og spiller ut derfra, og vi pleier jo å gjøre det bra i høstsesongen, så kanskje det er til vår fordel sånn sett, men det er vanskelig å si når vi ikke vet helt hva som skjer. Men jeg håper jo, og tror at vi kan oppnå målsetningen vår som vi satt før sesongen, sier Emil.

Hva kommer dere til å fokusere mest på nå som dere har begynt igjen?

– Vi kommer til å prøve å ha mest mulig kamptrening og få mest mulig kamplike spill øvelser på treningene våre. Og så kommer vi til å jobbe litt rollespesifikt og at vi får jobbet litt med leddene våre, forsvarsleddet, midtbaneleddet og angrepsrekka vår, avslutter damenes trener.

Annonse fra Obos-ligaen: