Skeid fikk revansj mot Sotra

Det ble et forsmedelig nederlag for Torshov-gutta da lagene møttes til seriekamp tidligere i år. Gutta var nå fast bestemt på å ta revansj. Det ble det, en klar seier 3-0, og nye to mål av Abel! Strilene hadde lite å by på denne høstkvelden på Nordre Åsen.

Annonse:

(Arkivfoto forside: Anders Vindegg)

Fra avspark presser Skeid høyt, og gjestene har mer enn nok med å forsvare seg. Vertene spiller seg til flere gode muligheter, nærmest er Matarr Kah, han får skutt fra god posisjon, men treffer ikke innenfor ramma. Når lystavla viser at halve omgangen er spilt, kaster Abel Stensrud seg fram på et innlegg.

Foten hans treffer kula, men den fyker over tverrliggeren. Skal dette bli en repetisjon av kampen på Sotra? Torshov-gutta har spillet, men målene uteblir. Tidligere i kampen fikk gjestene en stor mulighet på en overgang, det er alltid en risiko at motstanderen kan få mål ved en plutselig overgang.

Skeid tar ledelsen 1-0 ved Abel Stensrud. 
Skeid tar ledelsen 1-0 ved Abel Stensrud. 

Men Skeid har en junior som spiller som en garvet toppspiller. Det er spilt 37 minutter når Jakob Romsaas finner Abel Stensrud med en pasning. Abel nøler ikke, på direkten sender han ballen i Sotra-nota.

Lagene går til pause på stillingen 1-0. Det er en høyst fortjent ledelse. I store deler av omgangen har det vært spill mot ett mål, Sotra-gutta har imidlertid forsvart seg godt.

Den andre omgangen fortsetter som den første avsluttet. Et frispark legges inn i feltet, nedfallsfrukten plukkes opp og et godt skudd fyres av. Sotras burvokter Sebastian Heggeland lar seg ikke lure, det står fortsatt 1-0 på lystavla.

Matarr Kah scorer sin første for sesongen.
Matarr Kah scorer sin første for sesongen.

Det nærmer seg halvspilt omgang når David Hickson lurer av et par forsvarere og sender en hard markkryperen i feltet. På bakerste stolpe dukker Matarr Kah opp og sender kula i nettaket. Med ledelse 2-0 roer nervene til oksene seg. Dette går mot tre poeng!

Abel Stensrud vil imidlertid ikke ta kvelden. Bare noen minutter etter skåringen får han sjansen inne i feltet. Gutten nøler ikke, skuddet suser inn i Sotra-nota. Nå innser gjestene at løpet er kjørt, ja det kunne blitt flere skåringer, blant annet redder en av strilene på streken etter et raid av David Hickson.

To spillere blir kåret som dagens Skeid-gutt, det er Abel Stensrud og Fredrik Berglie.

Det ble en fortjent seier til Torshov-gutta, dermed rykker Skeid opp til toppen av tabellen.

Abel setter spikeren i kista med sin andre scoring.
Abel setter spikeren i kista med sin andre scoring.

Gard Holme gir denne kommentaren etter at dommer har blåst av oppgjøret:

– Solid gjennomført, synes det er litt forskjell på laga. Jeg synes vi vinner fullt fortjent, og vi kverner dem sånn gradvis i stykker. Men det er vanskelig å møte lag som ligger lavt, og de er gode til å forsvare seg, så det blir liksom ikke så mange sjanser, sier Gard Holme etter matchen. 

– Og så er det alltid litt nerve når det er 0-0 for gjør vi en feil så er det 1-0 i mot og da blir det veldig vanskelig. Det merka vi jo sist! Men nå klarer vi å kontrollere det veldig fint, og vi har en spiss som er i superform for tida, så da årner det seg da, smiler Gard.

Jeg synes vi vinner fullt fortjent, og vi kverner dem sånn gradvis i stykker

— Gard Holme

– Det gjelder å bygge folk opp og nå gjør Abel det veldig, veldig bra. Dette fortjener han, for han har jobba skikkelig hardt i mange år han, ihvertfall i de to åra jeg har trent ham, så det moro å se at han tar opp hansken når han får muligheten på denne måten her. Han er fortsatt juniorspiller, og en vi vil fortsette å bygge videre rundt, og Abel kan bli en veldig god fotballspiller han.

– Neste kamp mot Arendal blir en helt annen fotballkamp, og jeg blir veldig overrasket hvis de ligger så lavt som Sotra. Det blir nok en mer åpen kamp, tøff, mer duellspill og slike ting. Litt annet kampbilde, så der gjelder det å forberede seg godt. Arendal er gode, og når de har hjemmebane, så blir det en vanskelig kamp, men vi skal være forberedt til den også vi, avslutter Skeid-treneren.

Nå følger to bortekamper mot Arendal (25.9) og Notodden (29.9), før Odd 2 kommer til Nordre Åsen mandag 4.10 kl. 19:00.

Kampfakta

Skeid - Sotra 3-0 (1-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
18.09.2021
 
Mål:
1-0 Abel Stensrud (37')
2-0 Matarr Kah (66')
3-0 Abel Stensrud (71')
 
Skeids lag: Lars Kvarekvål – Mats Andersen, Fredrik Berglie (k) (Tomas Borgersen fra 76'), Hayder Altai – Matarr Kah, Simen Hestnes (Felix Anthonessen fra 76'), Øystein Vestvatn (Shadi Ali fra 68'), Marcus Melchior, David Hickson, Abel Stensrud (Gabriel Andersen fra 80'), Jakob Romsaas (Ulrich Ness fra 68').
 
Gult kort: Jakob Romsaas (61')
 
(Scoringsbilder: Skjermdump fra Direktesport.no)
Annonse: