Seier i nabo-oppgjøret

Skeid vinner 3-2 over Kjelsås i siste serierunde, før de seks "sluttspillrundene" trekkes mandag. Skeid er best i første omgang og leder 3-1, men hjemmelaget presset på i andre og kunne utlignet. Her er referatet!

(Forsidebilde: Henning Andresen har nettopp dundret ballen i krysset på frispark, og kaptein Fredrik Berglie ser ut til å like det han har sett. Foto: Anders Vindegg)

På vei til Grefsen melder tvilen seg. Vil det bli nok en uavgjortkamp eller vil Kjelsås ta konfekten? Torshov-gutta hadde ikke serieseiret på Kjelsås' eget gress siden 2011. Så kommer nyheten om at den dyktige sidebacken Keivan Ghaedamini har tegnet kontrakt med Kåffa. Dette løfter ikke optimismen.

Skeid åpner forrykende. Etter bare to minutter finner Henning Andresen Daniel Braaten med en presis pasning. Han trer ballen videre til Johnny Buduson. Kjelsås’ forsvar er paralysert, men vertens dyktige burvokter, Erik E. Sivertsen redder skuddet. Gjestene fortsetter å dominere.

Johnny Buduson setter sitt tolvte mål for sesongen.

Det er spilt 10 minutter når David Hickson får kjempet til seg ballen inne i vertenes boks. Skuddet er en lompe, men kula treffer stolpen og danser på streken. Johnny Buduson slenger ut det lengste benet og dytter kula over streken.

Hjemmelaget rister av seg skuffelsen. Stadionuret passerer 20 minutter når et balltap på egen banehalvdel gir Kjelsås en stor mulighet. Men minuttet senere sitter kula i Skeids not. Ola Bjørnland fyrer av fra 20 meter. Idar Lysgård blir utspilt, det kan se ut som ballen er innom en forsvarer, eller kanskje er det vinden som gjør at vår ellers gode målvakt feilberegner skuddet?

Men Skeid fortsetter å være det førende laget. Laget spiller seg til flere gode muligheter, blant flere sjanser har Henning Andresen en fin forsering og skudd som barberer yttersiden av metallet.

Taofeek Ismaheel ble matchvinner.

Det er 10 minutter igjen av omgangen når de røde/blå får tildelt frispark rett utenfor Kjelsås’ boks. Har Skeid en god frisparkskytter? Dette ville være mat for Mesut Can, men dessverre spiller han ikke for Skeid denne sesongen. Da trer Henning Andresen fram. Vinkelen er alltid ledig, og det er der kula suser inn!

Det drar seg mot pause når Johnny Buduson forserer langs dødlinja. Det knallharde, lave innlegget er perfekt koordinert med løpet til Taofeek Ismaheel. Dermed kan lagene ta seg en fortjent hvil på stillingen 1-3.

Den andre omgangen blir ikke en kopi av den første. Har Gard Holme gitt gutta beroligende piller i pausen? Hele omgangen fortoner seg som et stormløp mot Torshov-guttas mål. Heldigvis står en stødig kar mellom stengene. Idar Lysgård hadde fortjent en oksestek for innsatsen.

Daniel Braaten var nær scoring.

Skeid har én eneste sjanse i denne omgangen. Daniel Braaten snapper ballen på midtbanen og setter kurs mot vertenes mål. Skuddet er bra, men ikke bra nok. Det blir metallet og ikke nota som tar i mot skuddet.

Kjelsås press må gi resultat, og det blir Jesper Solli som står for målet, et kanonskudd fra 25 meter suser utagbart inn i vinkelen.

De siste minuttene biter Oksene negler, dommeren har lagt til mange minutter. Det er glade spillere og skeidvenner på tribunen som til slutt kan notere seier 3-2. Muligheten for å kjempe om kvalikplassen er i høyeste til stede. Kjelsås derimot havnet på ellevte plass, og vil ikke få spille flere seriekamper denne sesongen siden ingen lag rykker ned.

På mandag blir det trekning om de siste seks kampene. Dessverre ser det ikke ut til at Nordre Åsen vil bli klar i høst. Vi setter vår lit til at styret finner en god løsning på problemet.

Kjelsås - Skeid 2-3 (1-3)