Surt tap på overtid

Vi går på vårt tiende ett-målstap etter å ha tatt en tidlig ledelse på straffe ved Johnny Buduson (arkivfoto) og deretter Jakob Romsaas. Denne gang er det Åsane som vinner 3-2 helt på slutten av kampen.

Annonse:

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Vi åpner frisk og presser Åsane høyt. Begge lag skaper flere farligheter foran målene og en tidlig scoring ligger i lufta. Og det er Skeid-gutta som skal få nettkjenning først. Nitten minutter ut i kampen ser Kaptein Fredrik Berglie sitt snitt til å gå fremover i banen. Han spiller vegg med en medspiller og plutselig er han inne i Åsanes 16-meter. Der må de klarere til en corner for å stoppe ham.

Kaptein Berglie felles og vi får straffe.
Kaptein Berglie felles og vi får straffe.

Mens Berglie er oppe i banen sendes et innlegg inn i feltet, han går opp for å heade, men blir dyttet kraftig i ryggen og dommer blåser straffe! Johnny Buduson er som vanlig sikker som banken fra 11-meteren, det er han også denne gang. Sender tidligere Skeid-keeper Idar Lysgård til venstre, triller ballen inn til høyre, og vi tar ledelsen!

Noen få minutter etter skal keeper Lysgård bare sende ballen langt opp i banen fra femmeteren, han får ikke nok kraft bak ballen, den stoppes halvveis på hodet til Bendik Rise og havner hos Marcus Melchior. Han trer igjennom Jakob Romsaas som kontrollert styrer ballen nede til venstre. Vi leder 2-0, skal det endelig bli en borteseier denne gangen da?

Jakob setter inn 2-0. 
Jakob setter inn 2-0. 

Åsane må gjøre et mottrekk, de setter inn den gamle kjenningen Morten Gamst Pedersen tidligere enn de pleier, etter 35 minutter, han kommer vanligvis inn etter hvilen. Dette setter fart i hjemmelaget, og kun tre minutter etter kommer reduseringen. Et innlegg går over feltet og Sindre Austevoll skyter mot mål, og verken Berglie etter Kvarevål klarer å hindre ballen i å snike seg inn.

(Skjermdumper fra Discovery+)

Etter pause fortsetter vi å skape sjanser. Både Buduson og en god Emil Tjøstheim har sine muligheter, men det vil seg ikke, slik det ofte har gjort denne sesongen. Etter hvert mister vi momentum, Åsane tar mer og mer over og så skjer selvfølgelig det som ikke skal skje; en corner fra Gamst lander på femmeteren, der kommer Eirik Steen stormende og header ballen i nota bak en sjanseløs Skeid-keeper og utligningen er et faktum. 

K P
12 Åsane 20 22
13 Bryne 20 19
14 Skeid 20 14
15 Stjørdals-Blink 20 13

Like etter kalddusjen holder vi på å ta ledelsen igjen, men innlegget fra Nordengen klarer ikke Romsaas å sette bak Lysgård. Det legges til fire minutter og når ett av disse er spilt faller avgjørelsen. Åsane spiller seg ned til dødlinja, legger 45 grader ut og der kommer Stian Nygård og dunker ballen i nettaket, og vi har tapt 3-2 og med ett mål for n'te gang denne sesongen. Særlig bittert er det når gutta har spilt en god kamp og skapt masse sjanser.

Men siden Stjørdals/Blink tapte 0-5 for Kongsvinger og Grorud 0-1 for Mjøndalen holder vi utrolig nok kvalik-plassen med våre 6 poeng.

Neste kamp er hjemme på Nordre Åsen mot Raufoss søndag 24. juli kl. 15:00. Vi mister ikke motet, men møter opp og støtter gutta! KJØP BILLETTER HER!


Kampfakta

Åsane - Skeid 3-2 (1-2)
Åsane Arena

18. juli 2022

Tilskuere: 564

Mål:
0-1 Johnny Buduson (Straffe 21')
0-2 Jakob Romsaas (25')
1-2 Sindre Austevoll (38')
2-2 Eirik Steen (85')
3-2 Stian Nygård (90'+1)
 

Skeids lag: Lars Kvarekvål - Tomas Borgersen (Gabriel Andersen fra 90'+1), Morten Olsen, Fredrik Berglie (K) - Sully Bojang, Bendik Rise (Florind Lokaj fra 83'), Ulrich Ness, Emil Tjøstheim (Anders Johansen fra 83') - Marcus Melchior, Johnny Buduson (Erik Nordengen fra 72'), Jakob Romsaas.

Gule kort: Jakob Romsaas og Bendik Rise (Skeid), 3 til Åsane.

Annonse fra Obos-ligaen: