Ny seier over Vard

Kampen på naturgresset i Haugesund blir ikke så målrik som i forrige uke mot samme lag, men hva betyr det når alle poengene blir med til Oslo! Johnny Buduson scorer igjen og blir matchvinner.

Arkivfoto: Johnny Buduson flyr høyt om dagen. (Anders Vindegg)

Skeid reiser til Haugesund med 5-0-seieren over samme lag for en uke siden i friskt minne. Laget fortsetter i samme stil og skaper en stor sjanse etter bare fire minutter. Øystein Vestvatn sender ballen til Marcus Melchior, han flikker til Johnny Buduson som sender den videre til en umarkert David Hickson. Han skyter fra seks meter, men ballen går rett i en Vard-spiller!

Johnnys tolvte

Så kommer dagens eneste scoring når det er spilt tyve minutter. Og det er radarparet fra forrige oppgjør som igjen viser seg fram. Hickson drar seg inn i banen, sender inn et godt innlegg, som treffer hodet til Buduson, og ballen går i en fin bue ned i det bortre hjørnet. Hans tolvte scoring for sesongen og 0-1!

Johnny Buduson, i midten øverst, header innlegget fra Hickson (nr. 11) i mål.

Ti minutter senere mister Felix Anthonessen ballen på midtbanen, Fredrik Berglie lager frispark på 18 meter, og hjemmelaget får frispark i farlig posisjon. Men frykten er ubegrunnet, det svake frisparket går rett i Skeid-muren.

Like etter prøver keeper Lars Kvarekvål å vise sine trikseferdigheter på et tilbakespill, og det er nære på at Vard-angriperen er først på ballen. Så er det Vestvatn som spiller til Melchior i et nytt, farlig Skeid-angrep, med sistnevnte sleiver i skuddet og det ender tilslutt med corner. Corneren header samme Melchior på mål, men keeper får såvidt fistet over!

I løpet av et par minutter har Skeid i tillegg to farlige sjanser, først et skudd fra Vestvatn som går like til høyre for keeper og deretter en dobbeltsjanse med skudd i stolpen og deretter fotparade av keeper.

På tampen av omgangen slipper Vard til med noen halvsjanser, men lagene tar pause med Skeid-ledelse.

K P
2 Stjørdals-Blink 3 7
3 Skeid 3 7
4 Grorud 3 6
5 Eidsvold TF 3 6

Andre omgang starter med Skeid-press og Buduson får headet på mål, men utenfor! Like etter går et godt frispark fra Anthonessen like på utsiden av nettveggen.

Timen er spilt når alle ser ballen i mål for hjemmelaget, men Vard-spilleren klarer ikke å sette innlegget på femmeteren bak Kvarekvål! Skeid svarer, og Hickson får sendt av gårde et skudd, uten hell. Like etter blir det klabb og babb i Vard-feltet, og forsvareren holder på å score selvmål.

Spennende avslutning

Resten av omgangen blir en neglebitende affære for alle Skeid-fans. Det skapes lite sjanser, men nerven er der helt til dommeren blåser, nesten seks minutter på overtid.

Vard klarer aldri å utligne, og Skeid-gutta får en fin tur hjem til Oslo og kan juble for tabelledelse, siden de andre opprykksrivalene spilte uavgjort (se andre resultater nedenfor).

Trener Gard Holme gir denne kommentaren etter kampen:

– Tøff bortekamp mot et revansjesugent og forsterket Vard-lag. Synes vi gjør en veldig god kamp første 40 minutter. Da bør vi avgjøre og drepe kampen. Så slipper vi de litt inn i matchen inn mot pause, og gir de momentumet og troen på at de kan få noe ut av kampen. Litt unødvendig, men alt i alt en bra prestasjon i 1.omg., sier han.

Vi vil selvsagt gjerne avgjøre tidligere, men ingen behov for å briljere her borte når kampbildet blir som det blir

— Gard Holme

– 2.omgang er en solid gjennomført bortekamp hvor vi forsvarer oss godt, holder det tett og tar med oss tre poeng. Godt hjulpet av Skeid-supporterne på tribunen leverer gutta en kjempeinnsats og lagmoral. Vi vil selvsagt gjerne avgjøre tidligere, men ingen behov for å briljere her borte når kampbildet blir som det blir. Festfotballen sparer vi til hjemmekampene, avslutter Gard.

Neste kamp er hjemme mot Fløy og den spilles allerede onsdag 1. september kl. 18.00.