Nok et 2-3-tap

Vi tar tidlig ledelsen over Sogndal, men straffe i mot og to unødvendige baklengs gjør at A-gutta nok en gang går av banen uten poeng. Jakob Romsaas (bilde) og innbytter Gabriel Andersen scoret målene.

(Alle foto: Anders Vindegg)

Erfaringen med å spille på reservearena pga. kunstgressrot er mildt sagt dårlig for Skeid, og denne kampen blir intet unntak. Rammen rundt er det ingenting å si på; sola skinner og 689 personer fyller tribunene, men det ender dessverre med tap igjen.

Flott scoring av Napoleon

Kampen starter riktignok på best mulig vis etter bare tre minutter på Grorud Match når David Hickson vinner ballen inne på Sogndals halvdel, avanserer noen meter, stikker til en stormende Sully Bojang, som sender kula på tvers og der kommer en oppmerksom og for dagen meget god Jakob Napoleon Romsaas på bakerste og setter 1-0, en flott scoring!

Vi er veldig nære med å øke ledelsen når Johnny Buduson sendes på en løpetur, kommer seg inn i feltet, får skutt, men ballen stryker keepers venstre stolpe. Tidligere Skeidspiller Peter Godly Michael header like etter til side for Gundersen i Skeid-buret, der kunne det stått 1-1.

Så følger et par-tre store sjanser hvor vi ikke er langt unna å score, men både Hickson og Buduson har ikke marginene på sin side denne dagen. Rett før pause gjør Gundersen en kanonredning og bidrar til at lagene går til pause med Skeid-ledelse og en forventning blant supporterne om at vi denne gangen skal ta tre poeng. Spillet gutta har vist har til tider vært svært godt, kombinasjonene sitter og det lover bra for andre omgang.

Etter hvilen går det ikke mange minutter før gleden over ledelsen slukner. Marcus Melchior forsøker å klarere et innlegg langs bakken, er først på ballen men treffer også foten til en Sogndal-spiller som kommer rusende inn bakfra. Dommeren lar seg lure og peker på straffemerket. Høyst diskutabelt!

Straffe til Sogndal

Nevnte Godly Michael tar straffa, Gundersen går til rett side, men klarer ikke å avverge. Etter utligningen produserer vi et par gode muligheter, men marginene er ikke på Skeid-guttas side i denne kampen. Sogndal får en kjempemulighet til å ta ledelsen etter 56 minutter, men ballen får passere gjennom hele feltet uten at noen får satt fram skoa.

Vi fortsetter å skape sjanser, men enten blir skuddet blokkert, er for upresist i aller siste ledd eller skytes like over. Men spillet sitter og trua er der. Helt til Sogndal i det 73. minutt slår en langpasning over vårt forsvar, som står vel høyt. Anders Nord har fri bane mot mål og setter den kontrollert nede til høyre bak en sjanseløs Gundersen, 1-2.

Spiker'n i kista settes fire minutter etterpå når Bendik Rise får en dårlig touch, ballen snappes opp og det ender med et hardt skudd i nettaket. Mange tror nå at kampen er avgjort, men innbytter Gabriel Andersen tenner et lite håp med sin redusering ett minutt på overtid. Like etter får vi et par sjanser til inne i boksen, men Sogndalspillerne ligger strødd og blokkerer det som kommer.

Dommeren blåser av kampen, og et skuffet Skeid-lag kan bare konstatere at det heller ikke denne gangen ble poeng, på tross av til tider meget godt spill, og flust med sjanser til å vinne dette oppgjøret.

Busstur til Raufoss

Neste kamp er borte mot Raufoss, og den kampen går søndag 26. juni kl. 15:00. Skeidoksene arrangerer busstur, så meld deg på på [email protected]. Bussen har avreise fra Magneten Pub 12:00, og koster 150,- for Skeidokser og 250,- for øvrige supportere.

(Intervjuer: Anders Vindegg - Video/redigering: Sven Erik Liland)

Skeid - Sogndal 2-3 (1-0)