Noa Williams til Skeid

Kommer på lån fra Fredrikstad ut året

Annonse:

Bilde: Noa i aksjon for FFK mot Skeid i fjor. Foto: Fredrikstad FK

Velkommen til Oslo Noa Williams! Fredrikstads svenske kantspiller kommer på lån til oss, og vi gleder oss til å se den driblesterke og hurtige kantspilleren kjøre slalåm i OBOS-ligaen.

- Noa var fast inventar på Fredrikstad fra han kom sommeren 2021 og ut fjoråret, og ble hentet for en ålreit sum penger for å være et lag i 1. divisjon. Det er en de har og fortsatt har veldig stor tro på, men som ble litt offer for systemendringene i Fredrikstad i år. De spiller nå uten typisk kantspillere, og sportslig har det jo fungert bra så langt for dem får man si å spille uten. Det gjør at en spiller vi aldri hadde trodd vi kunne få tak i før sesongen nå var tilgjengelig, og vi har da forsøkt å få til en avtale her over lengre tid, forteller daglig leder Daniel Holmeide Strand.

Et av ligaens største talenter

For Noa Williams ble senest før sesongen kåret til det syvende største talentet i ligaen av TV 2, med følgende beskrivelse:

"Lynhurtig. Det er svenskens aller største x-faktor. Vil nok bli å se i en indreløper-rolle i «nye» FFK. Men kan også bekle en kantposisjon. Elsker å ha snuta rettet mot mål. Gir du denne spilleren to centimeter, så kan du banne på at han passerer deg."

Og nettopp passeringer er Noas store styrke, og en ferdighet Gard Holme har ønsket seg inn i laget.

- Vi har ønsket oss en kantspiller som truer rom, er mer direkte i spillet og kan skape ubalanse. Det får vi til gangs i Noa, og veldig ofte har vi et klima i kampene hvor han kommer til å få brukt de ferdighetene han er best på. Med Noa inn blir det mer trasig å forsvare seg mot oss, forteller treneren selv.

Takker for samarbeidet

Noa er den andre spilleren vi låner fra Fredrikstad i år, hvor hans lagkamerat Tage Johansen allerede er på plass.

- Vi har et godt forhold til Fredrikstad, og selv om vi har hatt noen jevne og tette kamper de siste årene er styrkeforholdet såpass at de uten større diskusjon om det er noen knepp større enn oss i Skeid, så at de plasserer spillere hos oss for videreutvikling gagner begge parter når vi får tak i spillere på en hylle som disse to guttene. Det er ryddig å forholde seg til dem, og det kan fort bli mer i framtiden om anledningen byr seg, avslutter Daniel.

 

Annonse: