Maria blant landets beste

Maria Schjølberg (13) deltok denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn. Etter måneder med egentrening får Skeid-talentet endelig testet kreftene mot landets beste. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hovedpersonen.

Annonse:

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening var endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får Maria og de håndplukkede jentene tett oppfølging fra Norges Fotballforbund (NFF).

– Det betyr veldig mye for meg å delta på Equinor talentleir. Jeg har trent mye og jobbet hardt over lang tid, og det er motiverende å se at all treningen gir resultater. Jeg synes også det er spennende å møte de beste spillerne i mitt kull, sier hun i en pressemelding fra NFF og Equinor Morgendagens Helter.

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden. Fra Oslo deltar Maria fra Skeid, samt syv jenter fra Lyn og tor fra Vålerenga.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Oslo-jentene viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter, i meldingen.

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15- og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. 

Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene, ifølge NFF. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling. 

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland i pressemeldingen. 

Maria trener og spiller forøvrig fast på J15-laget som trenes av Johnny Ademaj og Kristian Berre. J15 er også med i regional serie.

Skjermbilde 2020-08-09 kl. 09.28.54

Teksten er sakset fra www.sageneavis.no

Annonse:
Publisert: 09.08.2020
Skrevet av: Gjengitt med tillatelse fra Sagene Avis