Intervju med Gard

Vi tok en prat med trener Gard Holme på treningsfeltet mandag kveld. Grunnet problemer med lyden, så gjengis praten i tekstlig form.

Annonse:

Hva tenker du om situasjonen vi og resten av fotball-Norge er i nå, med å ikke kunne spille treningskamper?

A-lagstrening i solnedgang.
A-lagstrening i solnedgang.

– Litt blanda, på den ene siden så er det litt frustrerende å ikke få lov til å gjøre det vi synes er aller morsomst, nemlig å spille kamper, vi hadde veldig lyst til å komme i gang og er litt revansjelyste fra i fjor. 

– Vi har lyst til å få denne sesongen i gang, så vi kan prøve å kjempe om opprykk en gang til. Men på den andre siden er vi veldig glade for i det hele tatt få lov til å spille fotball, noe veldig mange ikke får lov til i dag. Det at vi faktisk er blant de privilgerte som får lov til å trene fullt nå, mens resten av byen nesten er stengt ned, det må vi sette pris på og være glade for. Så litt blanda feeling på akkurat det der.

Når tror du første treningskamp blir aktuelt?

– Det er det ingen som vet nå. Vi hadde planlagt en hel skokk med treningskamper, og vi har tett dialog med alle de klubbene vi har planlagt mot, men alle vet at vi bare må vente og se. Jeg tipper både vi, NFF og myndighetene og alle sammen egentlig vil at vi skal komme i gang, men vi kan jo ikke gjøre det for enhver pris, så vi får bare holde hodet høyt, trene hardt og være klare, og når det skjer så er vi der.

Stian Pettersen leder uttøyinga.
Stian Pettersen leder uttøyinga.

Det har vært noen nysigneringer i det siste. Hvordan ser troppen ut i dag?

– Jeg begynner å bli ganske fornøyd. Vi er litt færre enn i fjor, og det er bevisst for vi var litt for mange i forrige sesong. Vi begynner å få en bra generasjon med unggutter som begynner å komme fra vårt eget juniorlag, noen derfra som ser spennende ut. Så har vi fått inn noen nye utenfra, og så har vi et par til som skal sørge for vi blir en opprykkskandidat i år også.

Hvor stor blir troppen?

– Vi får se. Alt avhenger litt av hva som skjer med 3. divisjon i år, når vi kommer i gang med seriespillet og sånne faktorer, men vi har vel hatt en grunntanke om at vi skal være 24 mann. Men hvis ikke det blir 3. divisjonsspill, så heller det mer mot 20 spillere. Vi ønsker å holde noen plasser åpne for å se an litt, for da det ikke ble 3. divisjon i fjor så var det litt for mange som egentlig fortjente mer spilletid som ikke fikk det, og det var litt dumt. På kort sikt går det greit, men på litt lengre sikt så er ikke det bra for de spillerne.

Gabriel og Simen tøyer ut etter endt økt.
Gabriel og Simen tøyer ut etter endt økt.

Blir Daniel Braaten med videre?

– Dette blir jeg spurt om ofte, og svaret er da at hvis han har lyst å være med så finner vi nok en plass til han, avslutter Gard med et smil.

 

Annonse: