God trening på Kongsvinger tross tap

Kampen var underholdende og en klar fremgang fra forrige oppgjør. En ny spiss på prøvespill, Kabamba Kalabatama, fikk også mulighet til å vise seg fram i andre omgang.

Annonse:

Arkivfoto: Anders Vindegg

Vi henger litt i tauene de første minuttene og KIL kommer til skudd, men skyter over etter 2 minutter. Så er det vår tur, men skuddet til Leon Dahlstrøm går like over.

Etter et par gode sjanser til hvert av lagene blir Sully Bojang liggende på kunstgresset. Han kommer seg på beina, men må gå av banen noen minutter etterpå og erstattes av Vålerenga-lånet Max Bjurström.

Misbrukt sjanse straffer seg

Så er vi veldig nære å ta ledelsen når silkefoten til Bendik Rise finner Diallo på løp igjennom. Han forsøker å plassere ballen til venstre for keeper, men like utenfor!

Like etter spiller KIL seg igjennom i midten og Vinjor får skutt fra 15 meter, uten sjanse for Marcus Andersen, 1-0.

Andre omgang blir jevnere enn første, hvor KIL hadde ballen mest. Vår største sjanse i omgangen kommer når Torje Naustdal legger et frispark på foten til Fredrik Flo på hjørnet av 5-meteren, men han får ikke presset kula mellom stengene, enorm sjanse!

Ny spiss på prøvespill

– I andreomgang fikk prøvespiller Kabamba Kalabatama, født i Zambia, utfolde seg. Spissen har fortid i Bjørnevatn, Moss, Kvik Halden og sist fra Ullensaker/Kisa. Han markerte seg med energi og engasjement, skriver Dagsavisen

Kalabatama kommer ikke til de store sjansene, men han er et uromoment og kan skape ting på egenhånd. En spennende spiller som det skal bli interessant å følge fremover hvis han får sjansen.

Kampen i dag er et steg i riktig retning

— Trener Vilde Rislaa

– Kampen i dag er et steg i riktig retning. Vi bruker kampen til å løse de utfordringene vi har hatt defensivt. Vi er mye bedre enn tidligere kamper både i lavt og høyt press, spesielt i andre omgang, sier trener Vilde Rislaa til Skeid Media etter kampen.

– I tillegg begynner vi å se gode tendenser offensivt. Vi gå nå inn i en ny uke hvor vi skal jobbe enda hardere og skarpere med detaljene slik at vi tar et like stort steg neste uke, avslutter Vilde.

Neste motstander, denne gangen i OBOS Supercup, er Eidsvold Turn på Nordre Åsen lørdag 17. februar kl. 14:00.

Les om "Seieren" over Ull/Kisa i 3. runde her.