Gabriel-dobbel ga poeng i toppkampen

Sekspoengskampen mot Egersund ble tøff på glatt naturgress, men innbytter Gabriel Andersen tok saken i egne hender og sikret 2-2. Opprykksspenningen lever i beste velgående!

Annonse:

Forsidebilde: Arkivbilde fra Kjelsås-kampen, hvor Gabriel Andersen satte 4-0-scoringen i kassa. Foto: Anders Vindegg.

Tabellen viste før kampstart 44 poeng til Egersund og 44 poeng til Skeid. Like mange seiere, helt lik målforskjell. Bare på antall scorede mål var Egersund et knappenålshode foran oss. Kampen ble omtalt som "seriefinale", og var kanskje sesongens viktigste for begge lag.

Glatt og tungt

Det er hjemmelaget som går mest offensivt ut av startblokkene. Etter bare minuttet spilt lager de ubehag for Skeid-forsvaret og keeper Kvarekvål, og roper også på straffe. Det får de ikke medhold i, men de gulkledde fortsetter å ha initiativet i kampen, mens vi sliter med å holde oss på beina på det glatte underlaget.

Etter ti minutter får imidlertid David Hickson spilt gjennom til Matarr Kah på motsatt side. Sistnevnte forsøker en avslutning på kloss hold, men avblåses også for offside. Deretter følger noen brukbare muligheter for begge lag.

Først er det Egersund som etter et frispark er nære på å treffe mål med en god heading, før Hickson igjen er på ferde noe senere. Han fyrer av skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren, og keeper er med på notene, men har ikke kontroll på hvor returen havner. Ballen er et lite øyeblikk fri i svært farlig område, men ingen Skeid-spillere klarer å utnytte det.

I 29. spilleminutt får EIK et innkast høyt i banen. De får løftet et innlegg inn mot første stolpe, hvor det heades til side for Kvarekvål og inn til 1-0. Hjemmelaget får et overtak i kampen, og rir inn til pause med en ettmålsledelse.

Bedre andre omgang

Det er et piggere Skeid-lag vi får se i andre omgang, men hjemmelaget forsvarer seg godt. Etter noen minutter er det likevel Egersund som igjen setter ballen i nettet, men overfaller samtidig Kvarekvål, som fullt fortjent får frisparket. Målet annulleres.

Like etterpå lemper hjemmelaget opp en langpasning, og får lagt inn fra høyresiden. Kvarekvål slenger seg etter ballen, og er dermed ute av spill når skuddet settes. Denne gangen blir målet godkjent, og tavla viser 2-0. Det er likevel mange minutter som gjenstår, og Skeid-gutta lar seg ikke utspille. Både Matarr Kah og Marcus Melchior er oppe og prøver seg foran EIK-målet, uten å få den sårt trengte nettkjenningen.

Super-innbytteren entrer banen

Etter 70 minutter er trener Gard Holme ikke fornøyd med tingenes tilstand, og gjør et trippelbytte. Blant innbytterne er Gabriel Andersen, som ikke bruker mange sekundene på å hente fram scoringsformen. Han får servert et fint innlegg fra Ulrich Ness, er godt plassert i hjemmelagets 5-meter og setter reduseringen på direkten!

Gabriel Andersen gjorde maksimalt ut av sine 20 minutter på banen.
Gabriel Andersen gjorde maksimalt ut av sine 20 minutter på banen.

Kampen er igjen vidåpen, og en ny giv preger laget. Etter 78 spilte minutter viser Andersen igjen at det var et godt trekk å få han inn på matta. På lik måte som ved 2-1-målet legger Ness inn fra høyresiden, mot Andersen som lurer i boks. På volley setter han utligningen, og det blir musestille blant hjemmefansen på stadion! Kampen er snudd, med over ti minutter igjen.

Vi fortsetter å presse hardt de siste minuttene, men også hjemmelaget viser seg skumle ved flere anledninger. Kampen ebber ut til poengdeling, og slik som oppgjøret utviklet seg må vi si oss fornøyde med det.

Fem kamper gjenstår nå i den neglebitende jakten på opprykk. Neste utfordring er førstkommende lørdags bortekamp mot Nardo, som befinner seg rett over nedrykksstreken. Vi ønsker laget god tur hjem til Oslo, og lykke til i Trøndelag neste helg!

Kampfakta

Egersund - Skeid 2-2 (1-0)
Idrettsparken Husabø

Mål:
1-0 Patrik Johannesen (30')
2-0 Stian Michalsen (50')
2-1 Gabriel Andersen (72')
2-2 Gabriel Andersen (80')

Skeids lag: Lars Martin Kvarekvål - Mats Andersen (Ulrich Ness fra 54'), Fredrik Berglie (k), Hayder Altai (Tomas Borgersen fra 70'), Matarr Kah (Stian Pettersen fra 70') - Simen Hestnes, Marcus Melchior (Gabriel Andersen fra 70'), Felix Anthonessen, Øystein Vestvatn - David Hickson, Abel Stensrud.

Gule kort: To Egersund-spillere.

Annonse: