G16 i nasjonal serie

Siden A-laget er i OBOS-ligaen får G16 som aldersbestemt lag delta på "nasjonale tiltak og serie" mot akademilagene til de andre klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Her er en rapport fra trener Kristian Kleppe!

Annonse:

(Beklager litt dårlig bildekvalitet)

Gjennom vinteren har vi vært i både Trondheim og Bodø og målt oss mot de beste G16-lagene i Norge. Av topplag kan vi trekke frem Rosenborg, Brann, Molde og Bodø/Glimt. I Trondheim fikk vi det tøft resultatmessig og virkelig målt oss mot to av de kanskje beste lagene i Norge.

Helgen ga oss veldig gode referanser på hvor vi står som enkeltspillere og lag. Tiden mellom tiltakene brukte vi godt og tiltaket i Bodø står igjen som sesongens høydepunkt til nå. Der kommer vi på andreplass bak Rosenborg, totalt var det 9 lag med. I 3-2 seieren over Bodø/Glimt (forsidefoto) viser vi at vi har et høyt toppnivå inne.

I den nasjonale serien har vi startet litt trått med to tap i jevne kamper som vi egentlig føler vi burde fått mer igjen for. Samtidig har vi vært ineffektive foran mål og slitt med å spille godt i to omganger i samme kamp.

Søndag møtte vi Jerv i Grimstad og leverer en solid 1. omgang hvor vi spiller god fotball og lykkes godt med det som var målsetningene før kampen. Vi spiller dem ofte lave, er gode til å variere på spille gjennom og over dem og står godt over i gjenvinningspresset. Litt mer effektivitet så leder vi med flere mål til pause.

Andre omgang innleder med mer kaotisk spill som bølger frem og tilbake. I motsetning til i 1. er vi mer effektive og går opp til 3-0 etter 60 minutter spill. Derfra og ut endres kampbildet og vi havner ufrivillig lavere i banen og leverer egentlig under pari. Etter at de reduserer til 3-1 etablerer de et lite trykk på oss før vi punkterer kampen med en vakker 4-1-scoring i det 80. minutt. Neste kamp i nasjonal serie er hjemme på Nordre Åsen mot Kongsvinger søndag 29. mai.

I tillegg til Ekstra Nasjonal serie har vi også G16-lag i Interkrets. Der har vi startet med fire seire og to tap og ligger på 3.plass.

Til sammen medfører begge arenaene at vi har et veldig godt kamptilbud til en stor og god G16-gruppe. Håpet er å se flere av disse gutta fortsette å ta steg og forhåpentligvis spille seg inn på A-laget om noen år! Det er noe jeg både håper og tror at skjer.

 

Kristian Kleppe
Trener G16
Annonse: