Fredrik Berglie til Eliteserien

Halsen-gutten klar for Sandefjord Fotball

Annonse:

Fredrik Berglie har blitt enig med Sandefjord Fotball og blir med det eliteseriespiller. Fredrik kom til oss på prøvespill høsten 2018, hvor han den gangen flyttet til Oslo for å studere på NIH. Fredrik var den gang da midtbanespiller for moderklubben Halsen i 3. divisjon, og verken vi eller Fredrik selv trodde at det var som ruvende og duellsterk midtstopper han skulle sette sitt kjennetegn på Skeid med sine 92 kamper og 5 scoringer. For det har han virkelig gjort!

Innholdsrike år

Fredrik ikke tok del i opprykket 2018 som spiller, men trente fast med oss i ukedagene og reiste hjem til sitt kjære Halsen for seriespill i helgene. Fra januar 2019 signerte Fredrik sin første kontrakt med oss, og ble som nevnt en duellsterk, oppofrende og solid midtstopper.

- Det er artig for Skeid og Fredrik at han nå tar steget til Eliteserien. Vårt oppdrag her er jo i grunn løst, Fredrik kom med Volvo 240'n sin fra Larvik i 2018, og reiser hjem som en kultivert Løkkagutt, vant med latte, borlottibønner og godsaker på Trattoria Popolare, sier Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand.

51961177072_073d067403_k.jpg
Små blå knuses av Fredrik

Debuten kom hjemme mot Jerv, og Fredrik endte opp med 13 kamper dette året. Fredrik var allerede i 2019 veldig solid for oss på stopperplass, og kun en skade gjorde at det ikke ble flere kamper den sesongen.

- Det var gøy å få prøve seg i OBOS-ligaen, og rolleskiftet fra midtbane til stopperplass gikk fort. Vi hadde et godt lag den gangen, og det var synd at det ble nedrykk, men årene som kom etter har jo vært minnerike og morsomme på ulike måter forteller Fredrik selv.

For innholdsrike år har det vært. I 2020 ble Fredrik kaptein, spilte stort sett alle kamper, og var nær et opprykk på første forsøk fra 2. divisjon. Dessverre ble det stopp for Asker i kvalik, men optimismen var stor for 2021-sesongen.

- Opprykket i 2021 var en veldig morsom sesong. Vi lå jo et stykke bak Arendal etter innledningen på sesongen, og det så litt mørkt ut etter at vi rotet bort seieren på Kjelsås i en av de siste rundene. Men så snubla Egersund mot Rosenborg 2, og vi fikk sikra opprykk på eget gress. Det står kanskje igjen som høydepunktet, selv om kvalikseieren mot Arendal også er stort. Men opprykk går nok litt over å berge plassen, for da har man jo vunnet noe, sier Fredrik videre.

Viktig på og utenfor banen

Fra hovedtrener Gard Holme høster det bare lovord etter at Fredrik nå skifter ut Skeid med Sandefjord.

- Fredrik har vist godt spill over flere år for oss, og har selv med mye interesse fra andre klubber valgt å bli værende i Skeid og bidra. Vi unner han virkelig denne muligheten, og at han får prøvd seg i Eliteserien er veldig artig. Det at spillere tar steget opp til høyeste nivå i landet er bare gøy for både Fredrik og Skeid forteller Gard.

For selv om vi vil savne Fredrik både på og utenfor banen er vi veldig glad på Fredriks vegne.

- Han stopper jo også på et tall litt for nær hundre kamper, så Fredrik har lovet oss å komme tilbake og sørge for nå nå den milepælen. Vi får se når det blir, men han har alltid en plass i Skeid etter det han har levert for oss, avslutter Gard.

Takker for all støtte

Fredrik selv ønsker å trekke fram at mange har betyd mye for han i årene i Skeid.

51297812760_487200934a_k.jpg
Takker alle i Skeid

- Skeidoksene har vært helt suverene, og vi spillere har merket at de har vokst både i antall og volum de siste årene. Jeg satser på å få noen gode sesonger foran de igjen senere.

Så er det jo altfor mange medspillere å trekke fram, men spesielt ønsker Fredrik å takke Stian P, Johnny Per og Mats Andersen som har vært gode kamerater gjennom flere år i Skeid.

Vi takker for innsatsen, og ønsker lykke til videre!

Annonse fra Obos-ligaen: