Deilig revansj mot Ranheim!

Som så mange kamper før tar vi ledelsen hjemme på Nordre Åsen, men i dag er vi attpåtil bunnsolide i samtlige 97 minutter. Johnny Buduson blir matchvinner i en utrolig velsmakende revansj mot Ranheim!

Annonse:

(Toppbilde: Bendik Rise, Johnny Buduson, nykommer Maxwell Effiom og Jakob Romsaas kunne feire da Skeid tok ledelsen. Foto: Anders Vindegg.)

Det er ikke mer enn en måneds tid siden vi måtte reise slukøret hjem fra Trøndelag etter å ha tapt 4-0 mot Ranheim. En av uhyre få kamper i årets Obosliga som vi må kunne si å ha tapt overlegent.

Gard Holmes elleve utvalgte var dermed en hevngjerrig gjeng idet de entret Nordre Åsen torsdag. Og i fotball kan mye endres på en liten måned.

Romsaas + Buduson = magi

Våre rød- og blåkledde skaper trøbbel for gjestene allerede ved seks minutter spilt. Marcus Melchior plukker opp en ballmist hos Ranheim, og sender videre til Jakob Romsaas. Unggutten finner Buduson som er alene med keeper, men sisteskansen gjør seg stor og Buduson blir litt for ubesluttsom. Trønderne slipper med skrekken.

Buduson får sjansen på nytt ved kvarteret spilt, men med litt vanskeligere arbeidsforhold denne gangen, med en forsvarsspiller tett på seg. Keeper er igjen ute og plukker.

Ranheim får trille mye ball gjennom første omgangen, men omtrent samtlige målsjanser signeres Skeid.

Den dynamiske duoen Romsaas og Buduson er ute på nye eventyr etter 33 minutter spilt. To litt ulike spillertyper med nesten 13 år aldersforskjell, som heldigvis vet å finne hverandre. Bendik Rise får masse plass på Ranheims halvdel, og trer pasningen mot Romsaas til høyre i banen vakkert gjennom. Romsaas kan forsøke skudd selv, men finner uselvisk Buduson i bedre posisjon. Ved bakre stolpe bredsider vår egne "JB9" ballen i mål!

Johnny Buduson sendte Skeid i føringen .
Johnny Buduson sendte Skeid i føringen .

Ranheim skaper en liten småfarlighet i vår boks på overtid av omgangen, men skaper bortsett fra det svært lite foran Lars Kvarekvål i Skeid-buret.

Endelig holdt det

For alle som har fulgt Skeid denne sesongen er ledelse langt fra en garantert seier. I dag spiller gutta imidlertid også en kjempegod andre omgang.

Ranheim blir forståelig nok mer direkte i spillestilen, men vi sprekker ikke og faller bakover, slik vi har hatt tendens til å gjøre i tidligere kamper. Vi produserer derimot flere store sjanser selv.

Erik Nordengen får slått et godt innlegg mot Romsaas på motsatt side, som avslutter på direkten – dessverre over målet til Ranheim-keeperen. Skeid-debutant Maxwell Effiom viser seg også fram når han setter på turboen på venstrekanten, og kommer til en god avslutning som går via en Ranheim-fot til hjørnespark.

Endelig kunne Skeidoksene igjen juble, også etter kampslutt!
Endelig kunne Skeidoksene igjen juble, også etter kampslutt!

Anders Johansen er også nær ved å komme i målprotokollen, med en heading fra kloss hold som dessverre går rett på keeper.

I motsatt ende av banen har Skeid-forsvaret gjennomgående god kontroll på det gjestene har å komme med. Kampens største sjanse får trønderne etter 84 minutter, men da er Kvarekvål påskrudd og får kastet seg etter headingen!

Solid jobbing i alle ledd gjør at vi etter hele sju minutter og 25 sekunder med overtidsspill kan slippe jubelen løs. Det er bare å gratulere hele laget og alle rundt med en velfortjent trepoenger!

God laginnsats gjennom hele kampen ga en svært fortjent og viktig seier.
God laginnsats gjennom hele kampen ga en svært fortjent og viktig seier.

Vi innehar fremdeles 14.-plassen, ett poeng foran Stjørdals-Blink som vant over Grorud. Førstkommende mandag er det ny Obosliga-kamp, når turen går vestover for å møte Sandnes Ulf.


Kampfakta

Skeid - Ranheim 1-0 (1-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
4. august 2022

Mål:
1-0 Johnny Buduson (34')

Skeids lag: Lars Kvarekvål - Sully Bojang (Anders Johansen fra 63'), Fredrik Berglie (K), Hayder Altai (Tomas Borgersen fra 82'), Ousmane Toure - Ulrich Ness, Marcus Melchior, Bendik Rise - Maxwell Effiom (Emil Tjøstheim fra 82'), Johnny Buduson (Erik Nordengen fra 63'), Jakob Romsaas (Henrik Hagen fra 90').

Gule kort: Anders Johansen og Lars Kvarekvål + 2 Ranheim-spillere.

 

Annonse fra Obos-ligaen: