Simen Hestnes og Skeid ga alt mot LSK i cupens andre runde, men det endte med exit

Cupexit etter nervedrama

Skeid inviterte til både fest og nachspiel mot Lillestrøm i cupens andre runde, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Ved ordinær tid stod det 1-1 og dermed var det duket for ekstraomganger på OBOS Idrettspark Nordre Åsen. Med etter hvert mange slitne bein i Skeid-laget er det til slutt romerikingene som trekker det lengste strået med en avgjørende scoring fra Thomas Lehne Olsen i det 96. minutt – seks minutter inn i ekstraomgangene.

Skeid prøver hardt etter at LSKs ledermål i første ekstraomgang. Men de gulkledde holder stand og kan dra hjem med 2-1-seier og avansement til tredje runde.

– Vi slipper ikke til Lillestrøm så altfor mye. Jeg synes vi gjør en god kamp defensivt, og får satt noen kontringer som får stressa dem, sier en relativt fornøyd Gard Holme til Skeid.no etter matchen.

Men på tross av at Skeid leverer en god kamp er Gard likevel skuffa over at den siste goalen, som ville gitt straffekonk, ikke kom.

Se videointervju med Gard etter kampen

LSK i føringen – men Buduson svarer

På OBOS Idrettspark Nordre Åsen er det romerikingene som tar ledelsen først. Etter en målløs førsteomgang får Lillestrøm uttelling sju minutter ut i andre omgang når Tobias Hammer Svendsen sender bortelaget i føringen.

Men Skeid svarer kjapt. Ikke mange minuttene etter bortelagets ledermål peker dommer helt korrekt på straffemerket når Øystein Vestvatn er på vei gjennom LSK-feltet og blir revet ned. LSKs Ogbu Igoh premieres også med gult kort.

Fra elleve meter er Johnny Buduson sikker og han utligner til 1-1 til stor jubel fra hele langsiden på Nordre Åsen.

Johnny Buduson utligner til 1-1 for Skeid

Ekstraomganger og tunge bein

Flere scoringer blir det ikke i ordinær tid og dermed går altså kampen til ekstraomganger. Selv om det er Lillestrøm, i skrivende stund nummer tre på Eliteserie-tabellen, som trekker det lengste strået har Skeid-gutta all grunn til å være stolte av innsatsen som legges ned.

– Selv om vi får en i sekken i andre omgang så kjemper vi oss tilbake og jeg føler at på 1-1 der så kan det bikke begge veier, sier Simen Hestnes til Skeid.no etter det knepne cuptapet.

Se videointervju med Simen

Simen Hestnes løp utrettelig på midtbanen til Skeid, men måtte til slutt gi tapt

Støttet av okser i form på tribunen leverer Skeid en god match mot et formlag i Eliteserien. Det lover godt foran en høst der gutta med flere gode matcher og tilhørende resultater de siste ukene har klatret helt til toppen av tabellen i PostNord-ligaen, foran Arendal som vi tapte for i seriepremieren.

Simen og resten av laget får nå noen velfortjente uker med kampfri. Neste match er hjemme mot hardtsatsende Egersund på OBOS Idrettspark Nordre Åsen 14. august – med avspark klokka 14.00.