Skeid-trener Gard Holme

Coach Holme: – Veldig godt fornøyd

Gard Holme mener Skeid leverte en av sine beste bortekamper for året mot Nardo. Med fire scoringer og null baklengs ga det ny tabelltopp.

Annonse:

– Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd. Dette er en av våre beste bortekamper i år. Vi er solide defensivt og leverer veldig mye bra angrepsspill. Vi skaper rom og sjanser og vinner fullt fortjent, sier trener Gard Holme til Skeid.no over telefon, i det Skeid-bussen ruller inn til Værnes flyplass på vei hjem etter 4-0-seier mot Nardo.

Skeid hadde kontroll fra start til slutt i oppgjøret. Til pause stod det 1-0, selv om det fort kunne vært mer. I andre omgang åpnet det seg etter hvert store rom og tre nye mål havner i nettet bak Nardos keeper.

– Det er et bra lag vi møter. Nardo hadde Egersund på gaffelen på denne banen bare for noen uker siden, sier Gard.

Gutten som bare scorer og scorer

Ulrich Ness og Felix Anthonessen satte de to siste mot Nardo. Men før det hadde en brennheit Abel Stensrud notert seg for to nye scoringer. Med sine nettkjenninger mot Nardo passerte Abel også Johnny Buduson som Skeids toppscorer. Johnny har som kjent vært ute med skade i lengre tid og vil sannsynligvis ikke kunne spille mer denne sesongen.

– Det er veldig gøy at Abel lykkes. Han jobber hardt på trening hver dag og er skikkelig god til å score mål. Og så spiller han selvsagt på et godt lag som setter han opp i bra posisjoner og gjør at han får muligheter, sier Gard om spissen som satte sin scoring nummer 13 og 14 for sesongen mot Nardo.

Samtidig som Skeid vant 4-0 borte mot Nardo gikk opprykksrival Egersund på en solid smell i sin bortematch mot Sotra. 1-4 endte det for de gule og svarte fra Sør-Vestlandet.

For oss er det Notodden som gjelder nå. Det er det eneste som betyr noe.

— Skeid-trener Gard Holme

– Hva betyr det at Egersund snublet i dag?

– En av oss måtte tape en gang. Men vi må bare holde tunga rett i munnen. Det er fortsatt jevnt. Det er kanskje en klisje, men vi må virkelig ta én kamp av gangen framover. For oss er det Notodden som gjelder nå. Det er det eneste som betyr noe. Vi kan ikke ha fokus på hvordan Egersund presterer. Da er ikke vi på vårt beste, sier Gard.

Hvite overdeler, en ny tredjedrakt?

Da lagene gikk ut på banen på Nissekollen var det nok en del som hevet øyenbrynene over at Skeid entret matta i hvite drakter.

– Vi spilte med hvite overdeler i dag. Vil du fortelle litt om hva som var årsaken til det?

– Hehe. Det svarte bortedraktsettet vårt ble dessverre igjen i Oslo. Da måtte være litt kreative. Alternativet var å spille i Nardos bortedrakter. Det var ikke aktuelt, så da valgt vi heller å bruke trøyene vi trener med til daglig. 

hvite-drakter.png
Skeid spilte i hvite overdeler mot Nardo, uten at det så ut til å påvirke spillet nevneverdig. Her har Abel Stensrud akkurat økt ledelsen til 2-0. (Foto: Skjermdump fra direktesport.no)

Med god hjelp av en svart sprittusj ble treningstrøyer nummerert i minuttene før kampstart. Det så ikke ut til å affisere Skeid-gutta nevneverdig.

– Vi klarte å snu det til en positiv greie, så det var helt uproblematisk, sier en lattermild og fornøyd Gard Holme. 

Og hvem vet: Kanskje blir en versjon av dette Skeids nye tredjedrakt framover?

Skeids neste hjemmematch er oppgjøret mot Notodden søndag 24. oktober. Avspark er klokka 14.00. Billetter til matchen kommer for salg på Skeid.no til uka.

Annonse: