David Hickson, Felix Anthonessen og Abel Stensrud jubler etter scoring mot Vard på OBOS Idrettspark Nordre Åsen.

På tabelltopp etter kalasseier

Et Skeid-lag som sprudler av selvtillit sikret tre poeng mot Nardo. Samtidig snublet opprykksrival Egersund.

Det er Skeid som setter standarden fra start på Nissekollen i Trondheim. De første ti minuttene er det Skeid, for anledningen i hvite trøyer, som fører matchen. Etter stort ballinnehav innledningsvis begynner Skeid også å produsere sjanser.

Først er Abel Stensrud frampå etter et flott gjennomspill av Marcus Melchior, men Nardos sisteskanse er nede og redder avslutningen. Deretter har både Øystein Vestvatn og nevnte Melchior muligheter, men som så ofte før denne høsten er det Abel Stensrud som er aller giftigst foran mål.

Det er spilt 23 minutter når Stensrud får ballen på rundt 25 meter. Han fosser framover, inn i Nardos sekstenmeter og avslutter selv. Kontant i kassa til 1-0!

Bare minutter seinere får Shadi Ali avsluttet fra 15 meter. På halv volley får han godt treff på ballen. Tverrliggeren står muligens ennå og rister på Nissekollen, men forsøket går altså i treverket og ut.

Utover i omgangen er det en kamp der Skeid dominerer stort. Vi har mye ball og spiller oss til flere gode muligheter. Farligst er Øystein Vestvatn som etter 41 minutter får avsluttet, men igjen går forsøket i treverket. Denne gangen i Nardo-målvaktens høyre stolpe.

Nardo mer med – i ti minutter

Det er et helt annet Nardo-lag som kommer på banen til andre omgang. De vinrøde fra Trondheim er mye mer aggressive og presser et stresset Skeid-lag innledningsvis. Men etter 58 minutter roes nervene. Stian Pettersen kommer ned til linja på sin høyreside. Får tid og rom til å prikke et innlegg inn i boksen. Hvem står der på bakerste? Abel Stensrud, selvfølgelig. 2-0!

Med den farlige 2-0-ledelsen i boks går lufta litt ut av Nardo-ballongen og Skeid får tilbake roen i laget vi så fra første omgang. 64 minutter er spilt når dagens tredje nettkjenning kommer. Marcus Melchior forserer inn i feltet på venstre side. Han legger en nydelig pasning 45 grader. På 12-13 meter står Ulrich Ness og kan prikke inn 3-0 nede i venstre hjørne. Flott Skeid-angrep!

Innbytterduo med spikeren i kista

Utover i andre omgang har vi god kontroll på hjemmelaget. 82 minutter er spilt når Skeid kontrer på et resignert Nardo-lag. Innbytter Gabriel Andersen spiller vakkert igjennom Felix Anthonessen, som på like nydelig vis legger på til 4-0.

K P
1 Skeid 22 48
2 Egersund 22 45
3 Arendal 22 39
4 Vard Haugesund 22 37

Rett før slutt før Shadi Ali en ny mulighet med et frispark på kanten av sekstenmeteren. Han får bra treff og skuddet har en god retning, men keeper slår forsøket i tverrliggeren og ut. Vårt tredje (og Shadis andre) stolpetreff!

Skeid er rett og slett veldig gode i dag – både defensivt og offensivt – med en smultring bakover og fire scoringer. Med tre stolpetreff og mye pen anrepsfotball er det veldig fortjent at tre poeng blir med på flyet hjem til Oslo. Samtidig går også Egersund på en ordentlig smell borte mot Sotra. Opprykksrivalen taper 4-1 og dermed er vi tilbake alene på tabelltopp når fire serierunder gjenstår.

Neste match er hjemme mot Notodden søndag 24. oktober. Avspark er klokka 14.00. Det oppgjøret vil du ikke gå glipp av. Billetter til matchen kommer for salg på Skeid.no til uka.