Berg-og-dalbane-kamp og jubileum

Det ble en innholdsrik kamp mot Fredrikstad hjemme på Nordre Åsen, som til slutt endte 3-3. To nykommere fikk sine første mål for Skeid, mens en annen hadde jubileum!

Først og fremst: David Hickson får i dag sin A-kamp nummer 100 for Skeid, og ble gjort stas på med blomster (toppbilde). Vi gratulerer vår allsidige kantspiller som har vært i klubben siden 2017, og ser frem til minst 100 kamper til!

Tidlig straffe

Hicksons 100. kamp ble i alle fall ikke av det kjedelige slaget. Bare to minutter er spilt når vi gjør en bommert i eget felt, og dagens svenske dommer peker på straffemerket. Lars Kvarekvål kaster seg i riktig retning, men straffen er hard og presis oppe i hjørnet. Dermed havner vi tidlig bakpå.

Gutta mister ikke motet av den grunn, og når ti minutter er spilt løfter Ulrich Ness et godt innlegg inn mot Kristoffer Hoven på bakre stolpe. Headingen fra Hoven går innom Johnny Buduson, som setter ballen i mål og sørger for utligning i vår første sjanse i kampen!

Johnny Buduson var sist på ballen da Skeid utlignet til 1-1.

Igjen er lagene like langt, og begge lag har sine sjanser videre i omgangen. Bare minutter etter 1-1 er Buduson på ferde igjen, og er først på en bakromspasning fra Hickson. Buduson prøver å avslutte raskt, men FFK-keeperen er ute og hindrer.

Det skapes også en bra Skeid-mulighet omtrent ved halvtimen spilt, når Hickson får lagt inn langs bakken i retning Hoven og Buduson. Sistnevnte får en fot på ballen, men rekker ikke å fininnstille siktet.

Like etterpå får FFK spilt seg inn i vår 16-meter, hvor vi stanger unna flere ganger, men sliter med å klarere ordentlig. Til slutt kriger gjestene inn 1-2, og denne gangen klarer vi ikke å svare like kjapt som ved 0-1. Lagene tar pause med ledelse til Fredrikstad.

Snur kampen

I andre omgang er gjestene muligens litt kvikkere ut av startblokkene enn oss, men vi hever oss betraktelig og mye skal vise seg å handle om Skeid. Ness fyrer av et godt skudd i retning krysset bare minutter inn i omgangen, som keeper dessverre får slått ut igjen.

Nesten timen er spilt når vi tildeles frispark midt på FFKs halvdel. Bendik Rise ender opp med å ta det, og finner Hoven perfekt ved bakre stolpe. Han stiger ganske umarkert til værs, og stanger kontant inn 2-2! Med det åpner Hoven målkontoen for Skeid.

Kampen står på vippepunktet, og nervepirrende minutter følger for både hjemme- og bortesupportere. Etter 72 minutter gjør Kvarekvål en god og viktig redning på en heading fra kloss hold.

I påfølgende angrep spiller vi oss fint oppover i banen ved blant annet Marcus Melchior, før Hickson legger inn fra venstrekanten. Keeper velger å bokse ut, og returen treffer nykommer Simen Kvia-Egeskog. Også han vil åpne målkontoen, og gjør et nedtak med brystet før han skyter på volley inn i mål!

For første gang i kampen er det vi som leder, og vi spiller tidvis klokt og godt gjennom det siste kvarteret. Likevel slipper FFK til med flere farligheter, spesielt mot slutten av kampen. I 89. spilleminutt lager vi et skjebnesvangert frispark midt på egen halvdel. En ordentlig fulltreffer suser over alle, og rett i mål.

En kjip slutt på en oppsummert ålreit kamp gjør at vi innkasserer ett poeng. Nå venter en landslagspause i Obosligaen, før vi møter Bryne til en uhyre viktig kamp søndag 2. oktober.

Takk også til Bli med Skeid, som sørget for en flott ramme rundt kampen med matmarked!

Skeid - Fredrikstad 3-3 (1-2)