Bare nesten for Skeid i Vestfold

Skeid kjempet som okser mot Sandefjord. Men det holdt bare nesten helt inn i hvalfangerbyen.

Før matchen mot de blå ble det klart at både Ayoub Aleesami og Mesut Can måtte kaste inn håndkle med sykdom. Dermed hadde Tom Nordlie to færre spillere tilgjengelig i en allerede skadeplaget tropp.

Og vondt ble til verre allerede etter åtte minutters spill. Den ene halvdelen av Skeids nykomponerte tvillingmidtstopperpar må ut når Kim Skogsrud, som også han før matchen var usikker på grunn av skade, halter av banen. Inn kommer Fredrik Berglie.

Se video med høydepunker nederst i saken

Det er Sandefjord som har initiativet i store deler av den første omgangen. Skeid spilles lave, men de for anledningen svartkledde fra Torshov står bra bakover, og de gangene hjemmelaget tester skuddfoten er Idar Lysgård med på notene og redder.

Etter et hardt press fra gjestene de første 35 minuttene kommer Skeid mer med de siste ti. Et par gode overganger og et skuddforsøk som ikke direkte skremmer vettet av Sandefjords keeper blir imidlertid beholdningen, og lagene går til hvile på 0-0.

Mustafa Hassan
Skeid og Mustafa Hassan kjempet hardt, men det holdt bare nesten mot Sandefjord. (Arkivfoto: Anders Vindegg)

Andre omgang starter som den første. Hjemmelaget har mye ball, men Skeid kjemper hardt og jobber bra. Det gjør at vestfoldingene sjelden kommer til aller største mulighetene.

Utover i omgangen kommer imidlertid Sandefjord stadige nærmere og Idar Lysgård må ut i stadig større strekk for å holde ballen ute. Og med sju minutter igjen på klokka makter ikke Skeid å stå imot lenger. Sandefjord scorer, Skeid klarer ikke å svare, og dermed blir alle poengene igjen i Vestfold på fotballens festdag.

Det er ikke ufortjent, men Skeid skal ha all honnør for innsatsen som legges ned og den defensive kjempingen. Den er helt prima, i en periode der Skeid har slitt med skader, særlig i bakre ledd, og må kunne sies å ha fått dårlig betalt med mye stang ut.

Innsatsen som ble vist mot Sandefjord trengs med videre, for på onsdag 22. mai er det ny cupmatch. Den går borte mot et Kjelsås-lag som kommer til å gi absolutt alt i alle dueller i møte med sine forbilder fra Nordre Åsen. Avspark på Grefsen stadion er klokka 18.00.

Se hele Skeids kampprogram her

Kampfakta

Sandefjord – Skeid 1-0 (0-0)
Komplett arena, Sandefjord
16. mai 2019
2792 tilskuere

1-0 Pontus Engblom (83’)

Skeids lag: Idar Lysgård - Ahmed El Amrani, Tom Skogsrud, Kim Skogsrud, Stian Pettersen – Hassan Yusuf, Moa Mahnin, Johannes Nunez – Mustafa Hassan, David Tavakoli, Johnny Buduson

Bytter:
Fredrik Berglie for Kim Skogsrud (8’)  
Mesut Can for Mustafa Hassan (66’)
David Hickson for David Tavakoli (66’)

Gule kort, Skeid: David Hickson


Annonse fra Obos-ligaen: