Banen ble ikke godkjent

Underkjent på befaring

Annonse:

Skeid fikk delta på dagens befaring og planlagte overtakelse av banen. Kunstgressleverandør Norasport hadde på forhånd meldt inn at banen skulle være klar til kl. 13:00 i dag. Dette etter flere utsettelser på opprinnelig framdriftsplan.

Bildene nedenfor viser noen av utfordringene med dårlig fordelt sand og gummi, store glipper og og hull.

Det viser seg, som mange har fryktet, at banen ikke ble godkjent. Norasport viser til at det regner, og at de derfor ikke har fått fordelt sand og gummi. De trenger 7-8 timer med opphold for at banen skal tørke, og etter det 4 timer med arbeid for å levere fra seg en godkjent bane.

Skeid har sine tvil om at dette er tilstrekkelig da banen har store sprekker mellom skjøtene, har flere rynker, hull og andre mangler. Vi har bemerket til Bymiljøetaten som er baneeier at det fra vår side kan se ut som mangelfult arbeid av kunstgressleverandør.

Kan ikke brukes

Selv om banen tilsynelatende kan se ut som om den kan benyttes ønsker hverken vi eller Bymiljøetaten delovertakelse, og banen er inntil videre stengt. Vi håper på klarvær snart, som gjør at arbeidet kan gjenopptas. Opprinnelig skulle arbeidet starte 03.08, men trøbbel på grensen utsatte dette. Senere gjorde Bane og Entreprenørservice arbeid på underlaget som ble underkjent og måtte gjøres  på ny, noe som har ført til ytterligere utsettelser. 

Det har i tillegg vært flere dager uten aktivitet på banen mens det har vært opphold, noe som kan etter vår mening ha ført til stadige brudd på den fremdriftsplan Skeid har fått kommunisert.

Vi arbeider med alternativ løsning for Skeid i perioden framover, og vil søke Bymiljøetaten om å få dekket våre merkostnader.

Annonse: