Banearbeidet utsettes

Rot fra entreprenør

Annonse:

Det annonserte arbeidet på OBOS Idrettspark Nordre Åsen skulle etter planen begynne i dag 03.08. Vi fikk beskjed i dag tidlig at Norasports estlandske arbeidere var på vei via Sverige, og at arbeidet skulle begynne etter lunsjtider.

Da ingen dukket opp undersøkte vi saken, og det viser seg at Norasport har latt arbeiderne oppholde seg i Göteborg i påvente av arbeidsstart i Norge. Dermed fikk ikke arbeiderne tillatelse til innreise ettersom Göteborg er i såkalt rød sone.

Slik vi forstår dette har arbeiderne reist tilbake til Estland, og vil returnere derfra senere. Trolig med oppstart tirsdag 11.08.

Det gjør at arbeidet allerede nå forskyves med én uke, og at helgas kamp mot Eidsvold Turn spilles på Nordre Åsen og ikke i Vallhall slik vi tidligere har informert om.

Vi vil understreke at Bymiljøetaten i dette tilfellet var like overrasket som Skeid, og at de også har forutsatt oppstart denne uken.

Skeid har allerede pådratt seg merarbeid og kostnader ved spill på annen bane, og vi vil be om å få disse dekket som følge av dette høyst unødvendige rotet fra entreprenør Norasport. 

Oppdatert 04.08: Skeid har fått beskjed om at det vil være nye arbeidere som kommer fra Estland, og ikke de som ble avvist på grensen i går.

Oppdatert 05.08:

Norasport ønsker å komme med sin versjon, se nedenfor:

Her kommer begrunnelsen, som vi har fått av vår leverandør som avtalt.

Opprullingsteamet, hadde jobbet i Gøteborg.

Disse kunne pr. dags dato ikke dra rett over grensen til Norge uten 10 dg. Karantene.

Følgende er dermed gjort:

Hentet nye team, som er klare for oppstart 11.08.20.

Opprulling vil ta ca 3 dager.

Annonse: