​​​​​​​Klubben informerer

Nordre Åsen må igjen utbedres

Annonse:

Hovedbanen Nordre Åsen 1 på OBOS Idrettspark Nordre Åsen skal igjen få utført arbeid. Skeid gjorde Bymiljøetaten oppmerksom på at det var synlige hjulspor og ujevnheter i underlaget rett under selve kunstgresset kort tid etter at entreprenør var ferdig med rehabiliteringen.

Ujevnhetene fører til at skjøtene stikker opp, at gummigranulat ikke enkelt lar seg fordele og at det kan bli risiko for skader på banen. Det blir derfor heller ikke optimale spillforhold. 

Ansvaret for dette har Bymiljøetaten tatt på seg, og de står som ansvarlig for å utbedre forholdene.

Skeid tok tidlig kontakt med Bymiljøetaten om å få igangsatt dette arbeidet umiddelbart når koronavirset stoppet aktivitet, og har ved flere anledninger gjennom våren presset på for at arbeidet burde starte i god tid før banen skulle igjen benyttes til kamper. Det var som kjent opphold i kampaktivitet for hele klubben i april, mai og juni.

Vi lykkes dessverre ikke med å få til det, og fikk først denne uken beskjed om at arbeidet skal starte mandag 03.08. Bymiljøetaten har ikke gitt oss beskjed om arbeidets varighet, men de har på et tidligere tidspunkt anslått fem uker. Vi skal informere våre medlemmer og utøvere så snart varighet er bekreftet fra Bymiljøetaten.

Praktiske konskevenser 

For A-lagets del vil hjemmekampen mot Eidsvold den 08. august spilles på en annen bane. Det kan også med stor sannsynlighet gjelde påfølgende hjemmeamp 29. august mot Florø. For A-lagets del er det to helger på rad med bortekamp mellom disse. 

Alternativ bane for A-laget blir trolig Vallhall. Vi har avtale på plass om å få bruke denne som trenings- og kamparena. Her avventer vi en endelig godkjenning fra NFF om å få spille kamper der.

Vallhall er i så måte et godt alternativ for oss da vi får trent og konkurrert på samme bane. Trenerne våre har mye erfaring på arenaen. Morten trener økter for WANG Toppidrett i Vallhall 3 ganger i uka, Gard ledet Vålerenga 2 der i flere sesonger og ikke minst har mange av spillerne våre spilt mye fotball i Vallhall. Vi er derfor positive og sterke i troa på at det blir et godt valg for oss.

For yngres avdeling blir dette mer krevende. Vi vil i større grad måtte benytte Muselunden, Nordre Åsen 2 og Gressbanen samt at kretsen vil måtte flytte kamper til andre baner. Det blir dessverre trangt en periode, og dårligere forhold enn vi hadde trodd. Vi får allikevel gjøre det beste ut av det, og løse det så godt vi klarer.

Avslutningsvis er det mildt sagt fortvilende at dette skjer og må gjøres på en helt ny bane, særlig etter de utfordringer vi fikk i fjor. Men heldigvis er dette så vidt vi forstått en ukomplisert utbedring, og ikke noe som bør strekke langt ut i tid. 

Med ønske om en fortsatt god sommer.

Hilsen Daniel

Daglig leder

Annonse: