Vilde skal lede Skeid

Hils på vår nye trener for herrelaget

Annonse:

Vi ønsker Vilde Mollestad Rislaa hjertelig velkommen opp til A-laget som vår ny hovedtrener. Vilde er 31 år, fra Birkeland på Sørlandet og har lang fartstid som trener i Oslo-fotballen. Hun kom til oss i januar i år etter ni år i ulike roller i Grorud Idrettslag, før hun dette året ledet vårt juniorlag til seier og opprykk i interkrets B. Hun er UEFA A-lisensiert trener, har en mastergrad i kroppsøving fra NIH og ikke minst en meget respektert og dyktig kollega i Skeid.

Historisk ansettelse

Man kan ikke hoppe bukk over at Vilde er den første kvinnelige trener i herrelagets 107-årige historie, og blir med det helt sikkert omtalt i neste større historiebok om klubben. Men det er på bakgrunn av egne meritter, erfaring fra Oslo-fotball og det imponerende arbeidet som er gjort i år hun har snappet jobben etter tøff konkurranse. 

- Vilde imponerte oss veldig på intervju, og har vært en av våre foretrukne kandidater lenge til jobben. Hun har brukt tiden godt på å sette seg inn i hva Skeid er, hva hun vil med laget og hvordan dette skal formes videre, forteller Jo Andreas Gundersen fra Skeids styre.

Han trekker fram at vi har en spennende generasjon spillere på vei fra egne rekker, og at Vilde har lang erfaring med spillerutvikling.

- Vi har latt oss imponere av det arbeidet som er gjort med å utvikle spillere i år, hvor flere har tatt store steg i retning mot å bli aktuelle for A-laget. Vi får gode skussmål fra spillerne selv, hvor Vilde trekkes fram som en positiv bidragsyter i deres utvikling. Det har vært viktig for oss når vi skal stake ut videre kurs i Skeid, fortsetter Jo Andreas.

Ser muligheter i laget

Vilde har lenge hatt som mål å bli førstelagstrener hvor hun skal få testet ut sine ideer på høyest mulig nivå. Nå får hun sjanse til det i Skeid, i et landskap hvor hun kun ser muligheter.

- Å få muligheten til å lede en klubb som Skeid med så lange tradisjoner og historie betyr enormt mye for meg, og jeg ser virkelig frem til å komme i gang å bygge videre på arbeidet som allerede er startet. Vi skal bygge en sterk prestasjonskultur, vi skal ha det moro og vi skal vinne fotballkamper, sier en offensiv Vilde selv.

Gode forutsetninger

Daglig leder Daniel Holmeide Strand er godt fornøyd med valget som styret landet på.

- Vilde har vært et rivjern i år, og har imponert oss alle med fagkunnskap, arbeidskapasitet og metodikk. Det har vært et friskt pust, og sammen med Martin Dolvik har de to vært helt avgjørende for at det ble to stjerner i Akademiklassifiseringen. Sånn sett har Vilde gode forutsetninger til å bygge videre på det arbeidet som er gjort i yngres de siste årene, og vi har mange spennende spillere på vei nå som betyr en lys framtid, sier Daniel.

Vi ønsker Vilde hjertelig velkommen opp, og lykke til med å lede oss framover!

Avtalen er ut sesongen 2026.

For eventuelle spørsmål ta kontakt med daglig leder Daniel H. Strand på epost [email protected] eller 90365339.

Foto: Anders Vindegg

Annonse: