Videre til 3. runde etter 1-0 over Frigg

Cupkampen mot Frigg ble jevnere enn divisjonsforskjellen skulle tilsi, men Marcus Melchior avgjorde kampen med sitt raid etter 50 minutter på Tørteberg.

(Alle foto: Anders Vindegg)

Vi tok vårt nest siste cupgull i 1965 mot nettopp Frigg. Det måtte tre kamper til for å kåre vinneren den gangen, og Skeid vant det tredje oppgjøret med 2-1. Målscorere i den kampen var Terje Gulbrandsen og Pål Sætrang. De to første finalene endte 2-2 og 1-1.

Lagene har ikke møtt hverandre i en obIigatorisk kamp siden 1992 og onsdagens 2.-rundekamp mellom lagene var en sjelden foreteelse. Frigg frister tilværelsen i bunnen av PostNord-ligaen og vi ligger som kjent nederst i OBOS-ligaen.

Se intervjuer og høydepunkter nederst!

De fleste Skeid-folk hadde vel forventet en enkel match for Skeid-gutta, men slik ble det ikke, selv om laget gikk ut i hundre og dagens bestemann Marcus Melchior får fyrt av en skudd som hjemmelagets keeper redder såvidt. Like etter har Frigg to gode muligheter til å ta ledelsen, men lykkes ikke.

Mange endringer i laget

Skeid har mange endringer fra forrige seriekamp, og spillere som Florind Lokaj, Ousmane Toure, Gabriel Andersen og nysignerte Emil Tjøstheim er med fra start. Sistnevnte kommer til en heading etter fem minutter, men den går over.

Det er mange tette dueller og etterslenger de første minuttene, men dommeren lar spillet gå hver gang. Etter endel halvsjanser får Melchior ballen inne i sekstenmeteren, men velger å drible og sjansen er spolert. Skulle skutt der, Marcus!

Omgangens kanskje største sjanse er det Frigg som står for etter 39 minutter av omgangen. Vital Curtis Kaba, som spilte for oss i 2020-sesongen (0 mål), vinner en duell, spilles så igjennom, men skyter i nettveggen fra god posisjon!

Et par minutter etterpå er det Gabriel Andersens tur. Ousmane Toure vender vekk en forsvarer og legger over til Andersen, men headingen går like utenfor. Dommeren blåser så av en jevn og intens omgang, men ingen nettkjenninger.

Igor Aase leder laget fra benken i Gard Holmes PRO-lisenssamlingsfravær, og gjør to bytter allerede i pausen. Lokaj og Toure må vike plassen for Rise og Hickson. Dette gir ingen umiddelbar effekt, da det er hjemmelaget som skaper andre omgangs første mulighet. Nevnte Kaba får en lang ball, han setter fart og passerer tre Skeidspillere. Tar med seg ballen inn i sekstenmeteren og skyter, men skuddet går like utenfor. Stor mulighet for Frigg!

Flott raid av Marcus

Hjemmelaget har startet omgangen best, men så kommer avgjørelsen når vi runder 50 minutter; Melchior snapper ballen på midtbanen, setter fart mot mål og passerer fire Frigg-spillere før han skyter rett innenfor 16-meteren, 1-0 til oss!

Noen minutter etter holder vi på å øke til 2-0, men Tjøstheim får ikke ekspedert pasningen fra Melchior i mål, da keeper redder såvidt. Like etter det igjen er det Frigg sin tur. Kaba når ballen like før keeper, og header ballen over Kvarekvål. Ballen reddes på strek, men til Kaba avvinkes for offside.

Nye grep gjøres, og Buduson og Tveiten kommer inn for Andersen og Borgersen. Førstnevnte holder like etter på å score på en heading, men den blir for løs. Laget legger seg lavere i banen, og planen det siste kvarteret ser ut å være å ta Frigg på kontringer, siden de må jage scoring.

Det legges til fire minutter, og på de minuttene klarer Frigg å produsere tre farligheter! Men heldigvis resulterer ingen av dem i scoring, og Skeid-gutta kan puste lettet ut og avansementet til 3. runde er et faktum.

(Intervjuer: Anders Vindegg - Video/redigering: Sven Erik Liland)

Frigg - Skeid 0-1 (0-0)