Videre i NM etter thriller

2. runde-kampen på Grefsen inneholdt det meste. Mange mål, høy temperatur, flere gule og ett rødt kort, straffespark og ekstraomganger. Men Skeid trakk det lengste strået mot Kjelsås og vant 4-3!

Kjelsås er i god form og leder sin 2. divisjonsavdeling, mens Toms gutter har tre tap bak seg i OBOS-ligaen. Dermed er muligens selvtilliten til hjemmelaget hakket høyere for de presser Skeid fra start, river opp spillet og vinner dueller.

8 minutter er spilt når et hardt hjørnespark heades i mål av Akinyemi, og Kjelsås får en drømmeåpning. Ikke mange minuttene etter får de en ny corner, og nesten det samme skjer igjen. Så får El Amrani gult kort for fellingen av Akinyemi og frisparket som dømmes får Emil Fiskvik fistet til corner og Skeid slipper med skrekken.

Etter dette roer kampen seg ned og ingen av lagene klarer å skape farligheter foran målene. Hassan Yusuf forsøker seg, men skuddet går over. Så blir Mesut Can taklet hardt, må bytte, og inn kommer Mustafa Hassan.

Noen halvsjanser til begge lag blir det før Stian Pettersen klippes ned og blir liggende. Oksene roper på rødt kort, for den var absolutt ikke pen! Han må bæres av banen og blir kjørt på legevakten for sjekk.

Første omgang ebber ut og Skeid har skuffet, og produsert svært lite med tanke på av de spiller i divisjonen over Kjelsås.

Men etter hvilen er et helt nytt Skeid-lag på banen. Nordlie må ha brukt pausen godt, for plutselig sitter pasningene bedre, løpene stemmer og et Kjelsås på etterskudd må gi frispark i god posisjon. Ahmed El Amrani tar fart, og smeller kula i mål, 1-1!

El Amrani
Ahmad El Amrani scoret på et herlig frispark!

Like etter skyter David Tavakoli i tverrligger og vi aner et sceneskifte. Men Kjelsås er også farlig frempå, og en god Fiskvik er ute i full strekk og redder.

Så tar Torshov-laget ledelsen når Johnny Buduson header et godt innlegg fra Hassan Yusuf i mål, og tavla viser 1-2. Bare et par minutter etter forserer samme Buduson inn langs dødlinja, legger inn foran mål, og en presset Kjelsås-spiller setter ballen i eget mål. 1-3!

Men etter scoringen mister Skeid initiativet i kampen, og slipper seg ned noen hakk. Dette utnytter hjemmelaget, og scorer etter klabb og babb i feltet med kvarteret igjen, og på overtid får de et frispark på Skeids halvdel. Denne lempes inn i feltet og Walid Idrissi setter ballen opp i nettaket og Kjelsås har kommet tilbake!

Det må ekstraomganger til for å skille lagene, og dommeren blåser straffe til Skeid 4 minutter ut i 1. ekstraomgang, etter at Buduson snurrer rundt inne i feltet og blir tatt ned. Tavakoli tar som vanlig straffen, men keeper redder, og heldigvis er en våken Sander Flåte frempå og ekspederer ballen i nota!

Johnny
Johnny Buduson i fint driv.

Dramatikken er ikke over og i andre ekstraomgangs begynnelse blir Kjelsås' Glenn Mjelde Håberg utvist etter sitt andre gule kort, for utfall mot en Skeid-spiller etter en takling.

Kampen ebber ut med en stor sjanse til Buduson, som skyter over alene med keeper, og en til Kjelsås minuttet før slutt, men Fiskvik redder avansement i cupen for Skeid, som vinner dramaet 4-3 på Grefsen stadion!

Kjøp billetter til neste hjemmekamp mot Sandnes Ulf på søndag kl. 18:00 her! NB: Kampen går på Intility Arena på Valle.