Videre til 2. runde

Andreas Stensruds dobbel i første omgang ble beholdningen da gutta tok seg enkelt videre til 2. runde i NM.

(Arkivfoto av Marcus Andersen. Foto: Anders Vindegg)

I fjor røk vi ut i 2. runde mot Bærum etter en svak forestilling, og supporterne fryktet at det kunne bli en tidlig exit også i år, all den tid Gamle Oslo, nyopprykket fra 4. divisjon, vant 4-3 over nedrykkede Ullern i seriestarten, og virket som en håndfull.

Og når man samtidig ser laget vi stiller med, hvor flere i første oppstillingen fra forrige kamp sitter på benken, er bekymringen påtagelig; skal fjorårets fadese gjenta seg. Men Noah Fjellestad, Ivar Eftedal, Emil Tjøstheim, Mads Aaserud og Andreas Stensrud som alle startet kampen, la ikke noe imellom og bidro alle til at dette ble en hyggelig kveld i Vallhall!

Og ikke minst Stensrud som scoret begge våre mål.

Det er "hjemmelaget" som skaper kampens første sjanse, men skuddet som avfyres inne i vår boks reddes enkelt av Marcus Andersen. Deretter sender Ousmane Diallo en god pasning over til Ivar Eftedal på venstrekanten, men han får ikke ordentlig klem på skuddet.

Men på den neste sjansen tar vi ledelsen! Diallo med nytt innlegg, og denne gangen treffer det hodet til Stensrud, som header ballen i mål i duell med en keeper på bærtur. Etter en snau halvtime må Eftedal i bakken, etter sigende med en vridning kneet, og må byttes ut til fordel for Torje Naustdal. Sistnevnte har tatt litt mye Møllers tran, for minutter etter belønnes han med gult kort i en takling.

En ryddig og profesjonell gjennomføring

— Trener Vilde Rislaa

Naustdal fortsetter det gode spillet fra TUIL-kampen, og serverer Stensrud en nesten ferdigscoret pasning. Men sistnevnte skyter like utenfor.

Så er det dags for 2-0. Stensrud trekker seg inn i banen fra venstre, fyrer av fra 16, og ballen sniker seg inn ved venstre stolperot! Nok en gang på pasning fra Naustdal.

Rett før pause er det nesten 3-0 etter noen flotte kombinasjoner, men skuddet til Diallo går over mål.

Diallo er også utrolig nære rett etter hvilen, men frispillingen fra Tjøstheim går via keeper og til corner. Så følger en enorm mulighet inne på Gamle Oslos 5-meter, det blir litt "flipperspill" og publikum tror det er scoring, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen.

Vi gjør et trippelbytte når timen er passert, og Daniel Lunde, Eduard Hjelde og Muhammad Shahid kommer inn for Tjøstheim, Ness og Aaserud. Førstnevnte holder på å score ti minutter før slutt, og vi fortsetter å skape sjanser mot et resignert Gamle Oslo-lag.

Kampen ebber ut uten at vi blir satt på de store prøvene, og avansementet til 2. runde er i boks.

Trener Vilde Rislaa var en fornøyd trener etter kampslutt.

– Trenerteamet er godt fornøyd med en ryddig og profesjonell gjennomføring, sier Vilde Rislaa til redaksjonen etter kampen. Den første runden i NM er alltid tøffe, vi visste at Gamle Oslo har kvaliteter i laget, spesielt offensivt, så vi måtte være 100 % i alt vi gjorde.

– Vil legge til at det er ekstra stas at det er Andreas Stensrud som scorer målene våres etter en lengre periode med sykdom og skadeplager. Takk til tilskuerne og oksene som møtte opp, samt Gamle Oslo for en gode ramme rundt kampen!, avslutter Vilde.

Neste seriekamp er mot Strindheim lørdag førstkommende, og kampstart er kl. 15:00.

• Gamle Oslo - Skeid 0-2 (0-2)