Videre i cupen

Vi tar en tidlig ledelse og vinner tilslutt komfortabelt 2-0 over Holmlia i 1. rundekampen onsdag kveld.

(Foto: Anders Vindegg)

Det er klart for 1. runde i NM 2023 og laget skal møte Holmlia lenger syd i Oslo. Været er upåklagelig, og gutta tar kommandoen fra start. Trener Gard Holme har gjort store endringer i 11'eren, og har unge spillere som Daniel Lunde, Ivar Eftedal og Lars Bjertnæs i startoppstillingen.

Gutta bruker noen minutter på å få kombinasjonene til å sitte og vi er nær ved å ta ledelsen etter sju minutter når Buduson spiller til Nordengen som skyter over. Men rett før kvarteret passeres lykkes de samme spillerene, og Erik Nordengen sender oss i ledelsen.

Like etter scoringen holder Buduson på å lykkes med å trenge igjennom Holmliaforsvaret, men hindres og vil ha straffe. Dommeren er ikke enig.

Holmlia har flere teknisk gode spillere og setter Skeid-forsvaret på flere prøver uten å lykkes. Mubarak er nesten igjennom han også, men Kvarekvål er med på notene.

Kapteinen scorer

Så, når halvtimen er passert, finner dagens kaptein Johnny Buduson nettmaskene igjen når han limer ballen i krysset på pasning fra en god Ivar Eftedal. De unge spillerne som har fått sjansen i denne kampen har virkelig imponert.

Holmlia er farlig frempå noen minutter før pause, men den siste touchen havner utenfor stolpen til Kvarekvål.

Det gjøres ett bytte etter pause når Ulrich Ness erstatter målscorer Nordengen. Vi har full kontroll på kampen, og er farlig nære på nytt når Daniel Lundes skudd fra kort hold reddes til corner.

Morten Olsen er tilbake etter skade, men må dessverre av banen med en ny smell etter 56 minutter, og erstattes av Noah Sveen. Det skjer så svært lite foran begge mål før vi får noen gedigne sjanser til å drepe kampen.

Flere kjempesjanser

Først Lunde som header en nydelig langpasning ned til Buduson på to meter, men han blåser den over! Så Ness som drar seg fri og skyter rett på keeper, Effiom plukker opp returen, men skuddet hans reddes på streken!

Det kommer ingen redusering som iflg. Direktesports kommentator kunne gikk kok på slutten, og vi vinner 2-0 og er videre til 2. runde, som er allerede midt i neste uke.

Nå venter først en skikkelig prøve i neste seriekamp, når opprykksjagende Kristiansund står på motsatt halvdel 2. pinsedag.

Holmlia - Skeid 0-2 (0-2)