Ull/Kisa ble for sterke

Damene gikk på et sjeldent tap mandag kveld, da de ble slått 1-0 av Ullensaker/Kisa, og ble passert av Jessheim-laget på tabellen.

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Knallhardt er betegnelsen på oppgjøret mellom Skeid og Ullensaker/Kisa. Romerikingene går hard ut og skaper store sjanser. De kommer til inne i Skeids 16-meter flere ganger, men Skeids keeper Mikaela Eriksson er i det vanskelige hjørnet, og stenger buret.

Utover i første omgang kommer Skeid mer med. Leah van der Weel og Lotte Berre har begge muligheter til å sende Skeid i føringen, men første omgang blir målløs. Spesielt van der Weels lange løp setter motstanderens forsvar på prøve. Der henger de ikke med.

Målløs første omgang

I andre omgang henger Skeid fint med i første halvdel. Både Leah van der Weel og Maja Mo Hjelseth har muligheter, men hardt presset får de ikke ballen i mål. I den andre enden av banen får Ull/Kisa flere og større sjanser, men Mikaela Eriksson i skeidmålet spiller igjen på sitt aller beste.

Forsvarsspillet til Skeid er bra gjennom hele kampen. Vi ser ikke Selma Graarud tape eneste duell, og Hanna Bjerck Ruud og Juni Steen viser hodestyrke og besluttsomhet for å holde Ull/Kisa unna. Oda Arnesen redder et skudd på streken på en måte som er en ballettdanser verdig. Kunne vi bare fått den i reprise på en storskjerm.

I det 68 minutt, etter en corner ligger ballen i Skeids mål. Målet så ut til å oppildne Skeid som kommer med en sluttspurt foran rundt 70 tilskuere. En spurt som holder bare nesten.

Etter kampen ligger Skeid nå på fjerde, utenfor sluttspillplass, men med lik poengsum som Ull/Kisa

– Det ble som jeg sa på forhånd. Hardt og jevnt. Dette kunne tippet begge veier, sa Skeids trener Tommy Johnsen etter kampen.

Mikaela var Skeids beste

Banens beste, Mikaela Eriksson, måtte innrømme at hun liker slike tette kamper. Hennes evne til å vinne dueller en mot en er helt utrolig. Den omskolerte spissen har hurtighet, mot og timing til å sette ut motstanderne.

– Det var et skudd fra kort hold som gikk inn, forklarer hun etter kampen.

Neste kamp for damene er mot serieleder Røa elite 2 på bortebane.

Tekst: Anders Høilund

Skeid - Ull/Kisa 0-1 (0-0)

0-1 Alexandra Tangen (68')