Uavgjort på Grorud

Rødt kort, to ulike omganger og mange tilleggsminutter er noen av stikkordene fra en helt ok kveld i Groruddalen for vår del.

(Toppbilde: Kaptein Berglie med sin akrobatiske signaturfeiring etter utligningen. Foto: Anders Vindegg.)

Med 20 kamper uten seier har det vært en fryktelig tøff sesong så langt for Grorud. Det ble en jevn batalje da vi til slutt vant forrige oppgjør på Nordre Åsen, og med den kampen ferskt i minne tok Grorud mye av føringen i første omgang.

For Skeids del blir det vanskelig å finne helt flyten i den første omgangen. Heller ingen sjansebonanza fra hjemmelaget, men de har mer ball, vinner flere dueller, og skaper noen flere sjanser enn oss.

Det har blitt en tøff sesong for Grorud, som ligger på en soleklar sisteplass.

Havner under

Den første store sjansen får Grorud etter 20 minutter spill, med et skudd fra skrått hold som Lars Kvarekvål redder. Da har imidlertid de gulkledde fått blod på tann, og bare minutter senere setter de inn 1-0. Det skjer når et godt innlegg treffer nykommer Michael midt i feltet, som sender hjemmelaget i ledelsen.

Vi får også noen muligheter etter hvert, blant annet når Grorud-keeperen gjør et dårlig utspark som vi plukker. Jakob Romsaas spilles gjennom, men keeper gjør det godt igjen med å plukke den før Romsaas får avsluttet.

Også Marcus Melchior får muligheten på et innlegg fra Erik Nordengen, men skuddet reddes av keeper. I 35. minutt finner innleggsfoten til Nordengen fram til Buduson, men heller ikke han får satt ballen i mål.

Det ville seg ikke helt offensivt, heller ikke for Marcus Melchior.

Bedre 2. omgang

I pausen gjør Gard Holme og trenerapparatet to endringer i laget, og setter inn Per-Magnus Steiring og Maxwell Effiom. Sistnevnte får en fin sjanse etter 58 minutter, etter godt forarbeid og innlegg fra Melchior. Headingen fra Effiom går dessverre noen meter for høyt.

Det blir tydelig i andre omgang at vi har hevet oss atskillig, og setter et stort press på Grorud. Det resulterer i flere cornere, og rett før 70 spilte minutter får vi maks utbytte fra hjørneflagget. Bendik Rise legger den fint inn i boks, hvor Fredrik Berglie kommer fossende inn og stanger inn reduseringen!

Gutta kunne slippe jubelen løs etter 1-1, men skulle nok gjerne jublet enda en gang.

Vi fortsetter å presse etter utligningen, men det blir noe oppstykket med mange stopp i spillet på grunn av skader i varierende alvorlighetsgrad hos Grorud. Med ti ordinære minutter igjen setter de også inn en takling langt over streken på Berglie, som resulterer i et rødt kort.

Med ti mann på banen kjemper hjemmelaget med alt de har for å sikre poeng. Vi stanger og stanger uten å komme noen vei, og det ender 1-1 etter det som oppsummert blir en helt middels Skeid-dag. Viktige lokaloppgjør viser seg gang på gang å være tricky, men vi tar tross alt poeng i fjerde kamp på rad.

Nytt lokaloppgjør allerede i neste runde, når KFUM gjester Nordre Åsen førstkommende mandag klokken 18. Ta turen, da vel!

Grorud - Skeid 1-1 (1-0)