Uavgjort mot Sandefjord

Skeid ledet både 1-0 og 2-1, men et straffespark i det 83. minuttet gjorde at kampen endte 2-2.

Det var ikke lett å se hvilket av lagene som kjempet om opprykk. Allerede i det 8. minuttet tvang Skeid Sandefjords keeper til å skyte ballen ut til innkast. Begge lag var aggressive og sørget for at det var få sjanser i starten av kampen.

Debutant Charles Ezeh (innleid fra Lillestrøm) var uoppmerksom og ba bort ballen foran egen 16-meter, men Sandefjord klarte ikke å utnytte gavepakka.

Noen få minutter senere noterte vi et langskudd fra Sandefjord – som endte i corner. En fiffig cornervariant førte til en nesten-sjanse for bortelaget, men heller ikke mer.

Så fikk Skeid frispark fra 18-19 meters hold – en gyllen mulighet. Men Mesut Can satte frisparket i muren, og det endte i ingen ting.

I det 25. minuttet drar Mohammed Mahnin luka (tunnel) på en Sandefjord-spiller utenfor vår 16-meter, og får fortjent applaus. Ikke lenge etter vinner nykommeren Charles Ezeh ballen og kontrer. I denne perioden er vi gode til å vinne ballen høyt oppe på banen, og i det 27. minuttet får vi betalt for hardt arbeid.

Johnny Buduson blir gratulert etter 1-0-målet.

Sandefjords to stoppere slurver, Mesut Can får en fot på ballen, og plutselig er Johnny Buduson alene med keeper og banker ballen i mål. 1-0. Absolutt ikke ufortjent og sa-sa-bra kan høres på stadion.

Sandefjord har ikke skapt særlig og Skeid leder fortjent. Buduson får også muligheten til å gjøre 2-0 – alene med keeper. Johannes Nunez – som endelig startet en kamp - løfter ballen over alle og perfekt til Buduson, men han klarer ikke å få ballen forbi keeper. Den skal sitte!

Så skyter Sandefjords Anton Kralj i tverrliggeren via Idar Lysgård. Det var deres første mulighet (40. minutt), og Sandefjord vinner to cornere på rad. På den andre finner Håvard Storbæk sin midtstopper, som fra relativt langt hold header ballen i mål. Og vi er like langt i det 42. minuttet. 1-1 til pause er vel et greit og rettferdig resultat.

Det skjer mer i starten av andre omgang. Sandefjord åpner med en brukbar mulighet, før Skeid vinner ballen på midtbanen. Mesut Can finner Johnny Buduson som får fram et bra skudd. Keeper gir retur og der er Johannes Nunez som enkelt kan gjøre 2-1. Deilig.

Johannes Nunez vant oksesteken i lørdagens kamp.

To minutter ut i andre omgang leder vi igjen, og denne referenten føler det er ALT for lenge igjen av kampen.

Men Skeid fortsetter å gjøre det bra og stå høyt – i alle fall en stund. I det 51. minuttet snakker Mesut Can på seg gult kort. Skeidoksene var i forkant av det gule kortet svært misfornøyd med dommeren som ikke ga noe gratis til Skeid.

Vi har notert stillingskrig i det 61. minuttet – kampen er helt åpen. Første mulighet er det Skeid som skaper. Mesut Can med frekk pasning inn til Johnny Buduson som med ryggen mot mål er ganske alene i Sandefjords felt, men han får ikke dempet ballen ordentlig og Sandefjord overtar.

Når vi bikker 70 minutter overtar Sandefjord og er definitivt det laget som skaper mest. I det 72. minuttet banker Sandefjord-keeperen ballen langt framover - en ball som på merkelig vis sniker seg over og gjennom Skeid-forsvaret. Pontus Engblom – ligaens toppscorer – får en kjempesjanse, men sterkt forsvarsspill av Erik Sandberg forhindrer scoring.

Vi noterer også usikkert Skeid-forsvar i denne fasen av kampen før vi er i det 81. minuttet og avgjørelsen faller.

Sandefjords corner ender i straffespark. Dommer Jan Morten Tennøy velger å blåse straffe, og igjen har ikke Skeid marginene med seg når dommeren velger å blåse.

Erik Sandberg får gult kort etter denne situasjon med Pontus Engblom, hvor altså svensken går i bakken etter at corneren er slått inn. Etter å ha sett hendelsen veldig mange ganger i reprise på TV, kan ikke denne referenten si med sikkerhet om det er riktig å blåse straffe eller ikke.

Men dommeren var åpenbart ikke i tvil, og da blir det straffe. Veteranen Erik Mjelde var like sikker og sørget for 2-2.

K P
7 Kjelsås 0 0
8 Skeid 0 0
9 Stjørdals-Blink 0 0
10 Strindheim TF 0 0

De siste minuttene er igjen ganske åpne og begge lag har muligheter til å score. Den desidert største er det Moa Mahnin som får i det 93. minuttet. Innbytter Simen Hestnes finner Mahnin foran mål, og på hel volley setter han ballen i reklameskiltene fra 8-9 meters hold. Stor sjanse, men han har ikke veldig god tid på seg, noe som kan forklare at skuddet går utafor.

Dermed ender det 2-2 – et resultat som ingen av lagene vil være fornøyd med, men objektive øyne vil kanskje si at det er rettferdig. Denne kampen kunne bikka begge veier, og for et lag som kjemper for å unngå nedrykk, må man være veldig godt fornøyd med en så bra gjennomført kamp.

Neste sjanse til 3 poeng er mot Start på Intility torsdag 22. august kl. 19:00. Møt opp!