Uavgjort mot Notodden

Etter en flott 1. omgang hvor Skeid dominerer totalt, klarer Notodden å komme tilbake, og utligner på straffespark.

Det er et flott vær for fotball i Idrettsparken på Notodden når lagene entrer banen i andre runde i OBOS-ligaen. Skeid stiller med samme mannskap som i seriepremieren, og går ut med høyt press mot hjemmelaget fra start.

Men det er Notodden som spiller seg til den første sjansen etter noen få minutter, men ingen i feltet får satt foten på ballen og den triller over dødlinja. Noen minutter etterpå er det Skeids tur, med Tavakoli klarer heller ikke å omsette muligheten i scoring.

Så, når kvarteret er spilt header Tavakoli i mål, men dommeren annullerer uforståelig for ett eller annet i feltet. Notoddens keeper legger så ballen til rette, spiller ut, men den går rett i beina på en god Mohammed Mahnin, som spiller direkte til Tavakoli. Han vender opp på atten meter og dundrer ballen i mål til venstre for keeper, og Skeid tar ledelsen!

David Tavakoli skyter i mål!

Skeid har fullstendig overtaket i omgangen, og det er nesten utrolig at det ikke står mer enn 1-0 når dommeren blåser av for pause. Johnny Buduson har hatt flere store muligheter til å øke ledelsen, og fem minutter før hvilen holder Notodden på å heade ballen i eget nett, men keeper får såvidt fistet over!

Andre omgang blir en litt annen affære, og Skeid-laget er ikke like suverene som i før hvilen. Notodden setter inn Christian Dahle Borchgrevink (ex. VIF), og han løfter laget mange hakk fra deres bedrøvelige 1. omgang. Når bortelaget ikke klarer å punktere kampen etter alle de gode sjansene, skjer det som ofte skjer i fotball, motstander kommer tilbake og utligner. Så også her.

Timen passeres når Kim Skogsrud er litt for røff i en duell rett innenfor 16-meteren til Skeid, og dommeren peker mot straffemerket. Gaston Salasiwa legger ballen tilrette, og banker den opp i krysset, utagbart for en ellers trygg og god Idar Nordby Lysgård.

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN!

Notodden øyner mulighet for seier, og har en alle tiders mulighet når ballen detter ned i feltet etter et frispark, men Lysgård redder skuddet med et nødskrik! Men etterpå har både Tavakoli og Yusuf avslutninger som treffer metallet, og kampen står og vipper.

Det blir dramatisk helt på slutten når Kim Skogsrud får sitt andre gule kort og dermed rødt etter nedrivning av en Notodden-spiller i full fart fremover. Frisparket er like utenfor 16-meteren, men Skeid får heldigvis klarert forsøket og kampen ender uavgjort.

Men gutta skal være fornøyde med spillet i den første omgangen og at de tar nok et poeng i sin andre kamp som nyopprykket lag!