Trofeet er vårt!

Vi innkasserer nok en pokal til premieskapene på Nordre Åsen! Finalen i OBOS Supercup endte 2-0 etter noen smådramatiske sluttminutter.

(Foto: Jørgen Mo)

Etter en sesongoppkjøring som har blitt gradvis bedre for vår del, og en snørik semifinale mot Oppsal, var vi klare for finalen i nysatsingen OBOS Supercup.

Motstander er Frigg, som har vært suverene i sin avdeling. Over 300 tilskuere tok turen til Vallhall på fredagskvelden for å få med seg oppgjøret.

Det var godt med tilskuere på tribunene i Vallhall.

Tidlig ledelse

Kampen starter relativt jevnt, men med noe mer ballinnehav for oss. Ingen av lagene er i nærheten av mål de første minuttene, men kampens første sjanse gir maks uttelling for vår del. Det er keeper Marcus Andersen som tar et langt utspark i retning Ulrich Ness. Ness kriger seg inn i 16-meteren og mot keeper, før han iskaldt vipper ballen forbi keeper og i mål! 1-0 etter syv minutter.

Ulrich Ness sendte oss i ledelsen etter et sterkt raid.

Vi fortsetter å styre mye av spillet frem til rundt 20 spilte minutter. Sully Bojang får en ball hardt i hodet fra kloss hold, og må byttes ut etter noen minutters stopp i spillet. Når kampen startes igjen er det Frigg som kommer best i gang.

Frigg får en stor sjanse etter 24 spilte minutter, etter å ha gjenvunnet ball høyt i banen. De får til et godt innlegg langs bakken, og får fritt skuddhold i boks, men sender den like over mål. Ny god mulighet til Frigg fem minutter før pause, men Andersen stopper det som er en hybrid mellom et innlegg og et skuddforsøk.

Frisparkperle og strafferedning

Vi starter andreomgangen, i likhet med den første, med å ha mye ball. Sjansene uteblir imidlertid for begge lag, før vår gamle kjenning Florind Lokaj fyrer av et godt skudd rett før timen er spilt. Keeper Andersen er med på notene, men må ut i full strekk og gi en retur. Luca Høyland klarerer til corner.

Keeper Marcus Andersen var en viktig mann i dagens Skeid-lag.

Like etterpå skaper vi en god mulighet, hvor både Kalabatama og Diallo er nær ved å få tåa på et innlegg langs bakken.

Frigg fortsetter å jakte utligning, og øker trykket mot Skeid-buret. Etter 71 minutter sliter vi med å få kontroll i egen boks, og slipper til Frigg på en skuddmulighet. Heldigvis for oss blir ikke treffet godt nok, og Andersen plukker. Like etterpå kommer Frigg med en glimrende gjennombruddspasning, men får ikke ballen på mål.

En periode hvor Frigg er nærmest scoring, og da smaker det ekstra godt når det er vi som kan øke til 2-0. Det skjer på et frispark helt ute ved sidelinja etter 77 minutter. Thor Lange legger ballen perfekt på hodet til Per-Magnus Steiring, som har sikret seg godt med plass. Steiring stanger ballen kontant i mål!

Per-Magnus Steiring smiler for scoring og pokal.

Etter scoringen får vi to store sjanser på rappen, med en heading fra Ness etter innlegg fra Diallo, og en kontring hvor keeper redder skuddet fra Ness.

Spenningen er ikke over enda, for i 83. spilleminutt får Frigg staffe etter at dommer mener Friggs Ulrik Ferrer blir hindret i boks. Heldigvis har vår eminente sisteskanse gjort hjemmeleksa, og planlagt hvilken vei han skal gå. Andersen går riktig, og redder straffen!

Dermed er kampen punktert, og vi vinner OBOS Supercup! Ikke en perfekt oppvisning fra vår side, men sterkt å holde nullen mot et lag med et så høyt målsnitt som Frigg.

– Vi har en 20 minutter i første omgang og 15 minutter i andre omgang hvor vi er brukbare. Ellers er vi ikke veldig fornøyd med prestasjonen, men vi holder nullen og scorer to mål. Det er kvalitet, det.