Tredje smultring på rad

Ulrich Ness og Marcus Melchior blir våre målscorere når vi vinner 2-0 mot Åsane hjemme på eget gress. For tredje kamp på rad holder vi også eget bur rent! Se høydepunkter nederst i saken.

(Toppbilde: Ulrich Ness, Johnny Buduson og Maxwell Effiom kan feire 1-0. Foto: Anders Vindegg.)

I augustsola på Nordre Åsen tar vi tidlig grep om kampen, og jakter en tidlig scoring. Etter bare åtte spilte minutter spiller Maxwell Effiom og Bendik Rise frem og tilbake og kommer seg fremover i banen på venstresiden.

Effiom legger tilbake til Johnny Buduson, som igjen legger tilbake til Ulrich Ness. Han fyrer av skuddet på direkten rett utenfor 16-meteren, hardt langs bakken. Vår gamle venn Idar Lysgård er etter ballen, men skuddet er godt plassert helt inne ved stolpen, og suser i mål!

Holder ledelsen

Åsane får kjenne en del på ballen videre i omgangen, men vi fortsetter den gode flyten defensivt og står godt imot. Det er også vi som har de største målsjansene. En av de største er det Effiom som står for, etter en godt innlegg fra Buduson. Effiom får først et touch på ball med venstrefoten, før han fyrer løs med høyre, dessverre like over mål.

God stemning hos Oksene da Ulrich Ness satte inn 1-0.

På overtid av førsteomgangen får også Buduson en god mulighet selv, når han snapper ballen ved midtbanen og kan spurte i vei mot mål. Han får muligens litt for god tid til å tenke, i tillegg til at Åsane har en god keeper som er ute og får en hånd på ballen før Buduson får avsluttet.

Åsane blir småskumle ved et par dødballer gjennom omgangen, men vi holder unna og leder 1-0 inn i pausa.

Melchior dobler

Vi starter andre omgang i samme flyt som den første, og etter 51 minutter kan Marcus Melchior doble ledelsen! Dagens assist-konge Johnny Buduson skal også ha litt av æren her. Han tar imot ballen som kommer i bakrom, finter keeper og en forsvarer ut av spill, og legger tilbake til Melchior som kommer på løp. Han setter ballen i åpent mål!

Marcus Melchior gjorde seg fortjent til dagens bestemannspris, og kan kose seg med burger fra Johnny Rockets.

Melchior noterer seg for en ny stor mulighet bare fem minutter senere, når han får skutt etter fint Skeid-spill ute på venstrekanten. Skuddet har god retning, men blokkeres av en Åsane-spiller.

Gjestene får også i andre omgang en del dødballmuligheter, og i 78. minutt lever vi farlig på en corner som slås godt inn i boks. Noe senere får de også fyrt av et skudd i etterkant av en corner, som ender en liten meter utenfor mål.

På overtid av kampen er Jakob Romsaas nær ved å sette 3-0 når han drar seg lekkert forbi keeper, men ender opp med å gå litt for langt, og setter skuddet i nettveggen.

Likevel klarer vi, i motsetning til forrige kamp mot Åsane, å ri 2-0-ledelse inn til en svært fortjent seier. For tredje kamp på rad holder vi nullen, og det skal både Lars Kvarekvål og hele forsvaret ha honnør for!

Bursdagsbarn og trener Gard Holme kunne smile for nye tre poeng på Nordre Åsen.

Skeid - Åsane 2-0 (1-0)