Tre poeng i toppkampen

Skeid slår serieleder Raufoss i et gnistrende og vakkert toppoppgjør.

Toppbilde: Midtbanemotoren Andrine Nevstad gikk til kampen med en kontrollert galskap. Det fungerte bra. (Foto: Balder Sinnes)

Raufoss kommer til Nordre Åsen i den tiende serierunden med full poengpott. Serielederne er forberedt på å få motstand fra Skeid, som ligger på andreplass i 3. divisjon.

Det nærmest sitrer av Skeids damelag før kampen. Under oppvarmingen kan en ikke unngå å føle at kaptein Anna Balstad Vågen og gjengen er heltente. Det blir et gnistrende og intenst oppgjør. Akkurat slik et toppoppgjør skal være.

Raufoss går rett i angrep, men Skeid svarer og etter ti minutter får Stine Rød Skeids første målsjanse. Den blir reddet av Raufoss-keeper Emma Solheim Behrns. Det kommer en ny sjanse, men Raufoss avverger. Skeid trykker på. Midtbanetrioen Andrine Nevstad, Dina Ødegaard Aas og kaptein Balstad Vågen går til kampen med kontrollert galskap. Det fungerer. Det gode fysiske laget Raufoss kommer ikke skikkelig i gang med sitt spill.

Kampen går i et høyt tempo, og pasningsspillet er av godt merke. Noen vil kalle det god gammeldags Skeid-fotball med korte, kjappe pasninger brutt opp med lange pasninger for å åpne opp forsvaret til serieleder Raufoss. Det går dog ikke helt, og lagene går til pause med 0-0, men med et lite overtak for Skeid. Sjansene har vært mange, men de aller største har vi ikke fått sett enda.

Etter tre minutter av andre omgang smeller det for første gang. Dina Ødegaard Aas kommer fri på  høyre kant. Hun legger inn til Stine Rød som slipper ballen videre til Leah van der Weel. Keeper Behrns redder, men gir retur. Halvveis liggende avslutter van der Weel igjen, og nå finner ballen til nettmaskene. 1-0 til Skeid.

Skeid får i gang høyreving Lillestrand, og det gjør livet enda surere for bortelaget. 2-0 kommer etter 56 minutter. Van der Weel vinner en ball rett utenfor egen 16-meter. Hun bruker hurtigheten sin og avanserer før hun sender ballen til høyrekant Ragnhild Lillestrand. Hennes innlegg finner Stine Rød på bakre stolpe, og det står 2-0. Hele angrepet tar bare noen sekunder, og for Skeid-tilhengere er det vakkert det som skjer ute på det grønne kunstgresset.

Hardkjøret begynner å ta på for Skeid-spillerne, og Raufoss skårer etter 74 minutter ved innbytter Aminda Flatmo. Hun vinner to dueller foran Skeids mål, og arbeider inn goalen. Dette tenner de gulkledte fra Toten, men angrepene blir delvis avsluttet med løskrutt, eller blir avverget av Skeid-keeper Kanutte Fevang. Kampen ender 2-1

– Det var gøy, skikkelig gøy. Vi trøkker til, står sammen som et lag i dag og holder trykket oppe hele kampen, sier Oda Arnesen etter kampen. Arnesen fikk nesten hele fjorårssesongen ødelagt av en skade. Nå ser hun ut til å få vist potensialet sitt som fotballspiller.

Det er mange på Skeid som utmerket seg i denne kampen. Midtstopperne Juni Steen og Maria Erland er meget gode. De viser duellstyrke og oversikt. Oda Arnesen på backplass har vi aldri sett bedre, og Dagrun Derås på motsatt kant jobber til tanken er tom. Vår flyvende hollender Leah van der Weel er høyt og lavt, og arbeider som en evighetsmaskin, en evighetsmaskin som løper fra de aller fleste. Stine Rød viser hvordan en spiss skal være. Hun er bevegelig, har teknikk og går i dueller, feiger aldri ut.

Stine Rød og Oda Arnesen etter seieren mot Raufoss (Foto: Anders Høilund)

– Vi ble enige om å gi alt i dag, og alle gir alt i duellene, sier matchvinner Stine Rød, som også medgir at det var veldig deilig å de ballen gå i mål.

– Dette var en kamp vi veldig gjerne ville vinne. Det er et fokus vi gjerne har i en toppkamp. Jeg har allerede gitt ros til de tre på midtbanen. Dina, Andrine og Anna Balstad Vågen var gode. Raufoss har veldig gode spillere, men de kom ikke til i dag, sier en blid trener Tommy Johnsen.

Han innrømmer at seieren betyr en del, og at enkelte spillere ble godt slitne de siste ti minuttene.