Tøff treningskamp mot Lyn

Det var et sterkt, nyopprykket Lyn-lag som gjestet Nordre Åsen onsdag. Les om kampen og se høydepunkter her!

Treningskampene kommer tett for tiden, og bare noen dager etter storseieren over Arendal, kom bykollega Lyn på besøk.

Lyn var suverene i sin 3.divisjonsavdeling i fjor, og skal spille på nivået under oss kommende sesong. Onsdagens treningskamp viser at Jan Halvor Halvorsens gutter ser ut til å ligge godt an i treningsarbeidet.

Lyn best i første omgang

Når ti minutter er spilt, får Lyn en stor sjanse ved et godt skudd på mål, som går via hanskene til Kvarekvål og like over mål.

Trykket holdes oppe, og etter 13 minutter tar gjestene ledelsen. De får et frispark i god innleggsposisjon, som løftes inn og heades i mål fra 5-6 meter, til 0-1.

Vi sliter litt med relasjonene og trykket offensivt det første kvarteret, men etter 20 minutter viser gutta godt spill når Bojang mottar en langpasning, som spilles tilbake til Hoven. Han fyrer av, men keeper redder. Også Nordengen er nære med en frekk lobb, men den ender i corner.

Det ville seg ikke helt for Kristoffer Hoven og co.

Det er ingen tvil om at det er treningskamp som spilles, og at trenerteamet vil teste store deler av mannskapet. Ved halvtimen spilt gjøres hele seks bytter, og det byttes i alle ledd.

Innbytterne får ikke mange minuttene på banen før Lyn dobler ledelsen. Vi mister ballen, og den ender opp hos tidligere Skeid-spiller "Ibba" Laajab, som skyter knallhardt fra stillestående posisjon, til 0-2.

Vi lager noen halvsjanser mot slutten av omgangen, men Lyn-forsvaret blokkerer. Gjestene noterer seg for en heading i tverrligger før pause.

Uavgjort andre omgang

Det gjøres flere bytter i pausen også, og samtlige 11 som startet kampen har gått i dusjen. Gjestene starter også andre omgang godt, først med en god sjanse etter 55 minutter, før de øker til 3-0 ved timen spilt.

Maxwell Effiom ble byttet inn i første omgang, og like etter 3-0 blir han sparket ned i 16-meteren og får straffe. Den tar han selv, i retning nedre venstre hjørne. Keeper slenger seg riktig, men skuddet er hardt og går i mål!

Maxwell Effiom blir tomålsscorer.

Vi lykkes bedre offensivt i andre omgang, og har flere gode sjanser uten at vi får satt dem i mål. Med et kvarter igjen å spille finner imidlertid Lokaj Effiom i god posisjon, som kipper forbi keeper og nok en gang reduserer!

Videre er det verdt å nevne at keeper Isak Solberg (prøvespiller) gjør flere stjerneredninger, og viser seg godt frem. Han er dessverre sjanseløs når Lyn mot slutten av omgangen setter inn sitt fjerde.

Dermed ender det 2-4 i en kamp som trener Gard Holme ikke mener er så mye dårligere enn Arendal-kampen, men mot et lag som straffer oss hardere. Heldigvis er det noen treningskamper igjen til å finpusse før seriestart!

Skeid - Lyn 2-4 (0-2)