To scoringer og tre poeng i Bodø

Det blir ikke noe fyrverkeri av en kamp, men vi gjør det vi må og vinner 2-0 mot Junkeren. Ulrich Ness og Keivan Ghaedamini scorer i hver sin omgang.

Annonse:

(Toppbilde: Torje Naustdal var tilbake fra start i dag, etter karantene. Arkivfoto: Anders Vindegg)

Tapet mot Ull/Kisa forrige helg var et skjær i sjøen etter tre strake seire, men det var en antatt svakere motstander som ventet denne runden.

Bodø-laget Junkeren har hatt en tøff start på sesongen, og ligger nest nederst med tre poeng. En overkommelig motstander på papiret, men reiseveien er lang og Junkeren har hjemmebane-fordel.

Tidlig scoring

I Nordlandshallen er det Skeid som kommer best ut fra start, og tar godt tak i kampen. Allerede etter to minutter er det Sully Bojang som først får en stor sjanse. Han får ballen ute til høyre fra motsatt side, og prøver seg på direkten, men keeper gjør en god redning.

Returen treffer hodet til Bendik Rise, som header den opp til Ulrich Ness. Fra 16 meter setter Ness ballen i mål med høyrefoten, bak en utspilt keeper!

Resten av omgangen har vi gjennomgående god kontroll på kampen, men vi skaper lite offensivt. Junkeren spiller seg til noen hjørnespark og blir småfarlige ved noen anledninger, men forsvarsrekka vår står godt imot.

Etter 20 minutter får imidlertid hjemmelaget en god mulighet på en heading fra 14-15 meter. De får et godt treff, men den ender til side for mål. Like etterpå får Junkeren også et skudd i tverrliggeren.

Vi rir av stormen fra hjemmelaget, og tar tilbake føringen i kampen inn mot pause. Men Junkeren ligger kompakt i forsvar og gjør det vanskelig å spille seg gjennom. Dermed 0-1 til pause.

Langt mellom sjansene

Andreomgangen fortsetter i samme takt som den første, og det er langt mellom målsjansene for begge lag. De fremmøtte Skeidoksene sitter nok likevel med ganske lave skuldre, da det føles som en kamp vi har kontroll på.

Det skjer lite verdt å nevne før 77 minutter er spilt. Ghaedamini har startet på løp langs venstrekanten, og får en kjempepasning av innbytter Tjøstheim. Deretter drar Ghaedamini noen finter, trekker seg inn i banen og fyrer løs! 2-0 etter et effektivt og presist angrep.

Junkeren har ingen god nok sluttspurt det siste kvarteret, og får også en spiller utvist i 90. minutt med sitt andre gule kort. Dermed kan gutta ro seieren i land og ta med tre viktige poeng sørover!

Det er utrolig jevnt i toppen av avdelingen, med fem lag på 13 poeng. Neste kamp på programmet er Strømmen hjemme mandag 20.5. Kom og støtt gutta i kampen om viktige poeng!