Tilbake til 2. divisjon

En lang høst med mye stang ut ble til slutt kronet med nedrykk.

For et knapt år siden var Skeid i opprykksmodus etter en sterk 2018-sesong. Sammenslåingen var et faktum, A-laget var berget og vi var klare for norsk toppfotball, ti år siden sist. Ti år med opp- og nedtur, med særlig sesongen i 3. divisjon og spill mot Nesodden 2 som absolutt bunnpunkt for klubbens trofaste Okser. 2018 var høydepunktet. Det var moro å gå på Nordre Åsen og se Skeid, og ikke minst føle gleden av å være på vei mot noe stort. Dagavisen meldte for øvrig at vi feiret opprykk med lett trening og sjauing på klubbhuset.

Mangellappen fra NFF

VG kom på besøk i januar og konstanterte at hjemmebanen manglet nesten alt. Resten fikk stryk. NFF var også raskt på plass for å se på Nordre Åsen, og konkluderte kjapt med at kun innbytterbenkene var godkjent. Banen var for liten, dekket slitt, ballen rullet ikke godt nok, gressfibrene slitte, gummien kom ikke nedi banen, garderobene hadde for få toalett og var utdaterte, ikke bra nok TV-tårn, for få publikumstoaletter, feil mengde lux i lampene. En bil med så mange mangler på PKK får du knapt vraktpanten på.

Første serierunde på Nordre Åsen
Første serierunde på Nordre Åsen

Til slutt måtte vi rive innbytterbenke også, de var for høye og kunne sperre sikt for TV.

Anlegg, anlegg og atter anlegg

På noen få måneder skulle altså en bane med null godkjente punkter gjøres klar for toppfotball. At vi i det hele tatt fikk lov til å spille fire kamper her var egentlig ren og skjær flaks, blandet med en god porsjon standhaftighet og påståelighet fra vår side. De planlagt fire kampene på Intility ble til slutt en sesong i utlendighet på Valle, som vi til slutt kronet med nedrykk.

Det utslitte gresset forsvant i mai
Det utslitte gresset forsvant i mai

Allikvel har ikke utlendigheten vært forgjeves, vi kommer tross alt tilbake til en bane som er utvidet, har fått ny undervarme, tribune med tak, TV-tårn og speakerbod, rehabiliterte garderober og har nå mulighet til å "lukke" anlegget på en helt annen måte. Sånn sett blir det en stor forbedring arrangementsmessig nå som vi kommer hjem. Flomlys for toppfotball er satt på vent, men de nye flomlysene vi får nå har i det minste LED og hvit glød, noe som vil gi en langt bedre belysning enn de gamle halogenpærene med gulaktig lys.

Ikke gode nok i år

Noen større årsaksforklaring på hvorfor vi kom nest sist skal ikke jeg begi meg utpå, men etter min vurdering har vi gått glipp av drøyt 30 poeng på surt vis i år. Om vi hadde klart å vinne i alle fall 10 av dem hadde vi stått i divisjonen. Årsakene er mange, men vi må akseptere at vi ikke har skapt marginer til egen fordel. Her skal for øvrig trenerapparat, spillere og støtteapparat ha stor ros for måten de har håndtert uforutsigbarheten i år, og kun fokusert på forholde de kan gjøre noe med.  

Nunez ble kåret til årets spiller av Oksene
Nunez ble kåret til årets spiller av Oksene

Hva skjer videre?

I næringslivet kan konkurrerende virksomheter ha suksess samtidig, uten at det går på bekostning av de andre. Det kan det ikke i fotball, som er et nullsumspill. To lag kom til å gå direkte ned i år, vi ble ett av dem. Som nyopprykket klubb er ikke det en stor overraskelse, og vi var forberedt på at det kunne skje. Mediene kaller det ofte nedrykkskrise, men det er heldigvis ikke tilfelle hos oss.

Litt som Sogndal har definert seg selv som topp 20 i norsk fotball, er vi topp 35. Enten skal vi kjempe i toppen av 2. divisjon, eller så skal vi være i OBOS-ligaen. I tillegg skal laget ha forankring i egne tradisjoner ved å slippe til Oslogutter fra egne rekker. 

Sånn sett kan man si at innhold og forventning i Skeid harmonerer bra.

Nye samarbeidspartnere

Vi har også fått med mange nye samarbeidspartnere i år, og vi håper og tror at vi har levert til forventing for dem utenfor banen. Flere har gitt signal om de er med videre, selv uten toppfotball neste år. Vi er jo den samme klubben, med de samme folkene, de samme verdiene, de samme målene og de samme ønskene uansett hvilken divisjon A-lag herrer spiller i. 

Treff på Hotell 33
Treff på Hotell 33

Vi tar også med viktige erfaringer fra dette året, hvor arrangementene våre er løftet, yngres avdeling er drillet på å bidra med folk til kampene, spillerne har fått masse erfaring, og ikke minst vet vi hvilke krav som møter oss neste gang vi er tilbake i toppfotballen.

Med bakgrunn i hva vi har fått til i år, og hvilke muligheter som ligger foran oss har vi mye godt i vente i Skeid. Ikke minst har vi mange fine folk å gjøre det sammen med.

Tar vi vare på dette ser Skeidframtiden lys ut.

Hilsen

Daniel

Motivert og optimistisk daglig leder

P.S innledningsvis skrev jeg at vi feiret opprykk med sjauing. Nå har vi feiret nedrykk med sjauing, og har fått ryddet ut i den gamle brakka. Livet går fort videre i Skeid.

Vi liker å sjaue i Skeid
Vi liker å sjaue i Skeid

 

Annonse fra Obos-ligaen: