Tidenes satsing på barn og ungdom

Skal bli del av Norsk Toppfotballs Akademiklassifisering

Annonse:

(Pressemelding)

Skeid blir fra i år en del av Norsk Toppfotballs Akademiklassifisering som er en sertifiseringsmodell for klubbenes arbeid med spillerutvikling. Ved å bli sertifisert på nivåer fra 1 til 5 får klubbene vesentlig økonomisk tilskudd fra Norsk toppfotball som skal brukes på utviklingsarbeid. Dette vil skape ringvirkninger i hele Skeid.

Nye ansatte i fulltid

Som del av arbeidet har Skeid ansatt (f.venstre på bildet) Robert Legrand, Vilde Mollestad Rislaa, Jens Braathen Rognved og Edson Uhlander som alle skal kombinere ulike roller i klubben.  

33466981734_f6567034e6_k.jpg
Jens har selv spilt ungdomsfotball og gått gradene i Skeid

 Robert fortsetter som keepertrener og leder for Akademiet som er klubbens tilbud etter skoletid, mens Vilde kombinerer jobb som fagansvarlig barnefotball og hovedtrener på gutter junior 1. Den tidligere midtbanedirigenten Jens og Edson trener hhv. G14 og G13 og skal kombinere dette med å være trenerveiledere i barnefotballen.  

–  Dette teamet av trenerveiledere skal inn allerede fra Velkommen til Fotball og gjennom barnefotballen bistå og veilede våre frivillige foreldretrenere. Sammen skal de gi jenter og gutter et morsomt og lærerikt fotballtilbud, forteller Utviklingsleder Martin Dolvik.   

DSC_0575.jpg
Martin Dolvik er utviklingsleder i Skeid

Et bedre planverk, med konkrete øvelser tilpasset både alder og ferdighet er noe av det første man ønsker å få på plass. Dolvik forklarer:  

– Foreldretrenerne våre gjør en fantastisk jobb, men akkurat dette har de etterlyst mer hjelp til. Modellen vår, der hele årganger trener sammen og tar utgangspunkt i hva ungene vil selv er krevende, så hjelp til å organisere dette er etterlengtet. Jeg håper faktisk vi kan få med oss enda flere foreldretrenere nå som de vet at de vil få hjelp og støtte fra Skeid underveis.  

Midler gjennom fotballens medieavtale

Økte kostnader i idretten er et mye omtalt tema om dagen. Det er derfor gledelig at størstedelen av denne kostnaden vil dekkes av Norsk Toppfotball gjennom medieavtalen. Selvfølgelig forutsatt at Skeid får sertifisering for jobben som nå skal gjøres og A-laget forblir i Obos-ligaen. 

52161676430_e4e3c3398d_k.jpg
Det skal bli flere som Jakob Romsaas på Skeid

- For Skeid som klubb gir det store muligheter å være del av de øverste to nivåene i norsk fotball. I år har vi mål om nå to stjerner i systemet som gir et stort i bidrag til spillerutviklingen. Dermed blir denne satsingen i stor grad helfinansiert av modellen, sier Martin. 

Vil bidra til løfte helheten  

I tillegg til at det satses ekstra på barnefotball gjør spill i OBOS-ligaen at de beste ungdomslagene på guttesiden i Skeid får tilgang til nasjonale kampplattformer.   

– I år skal vi delta på G15 og G17 på nasjonalt nivå, i tillegg til noen nasjonale tiltak hvor vi får brynet oss på de beste spillerne fra hele landet i sine årskull. Dette gir viktige referanser, og er nyttig erfaring for spillerne våre, forteller Martin.  

52182812964_2233aa4a9e_k.jpg
Henrik Hagen var en av flere Skeidgutter som debuterte i OBOS-ligaen i fjor

I prosessen med akademiklassifisering vil klubben få tett oppfølgning av Norsk Toppfotball (ligaforeningen til de 32 klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen). Dette vil være nyttig for hele klubben og styrke fagmiljøet innen både trener- og spillerutvikling og komme alle klubbens jenter og gutter til gode. For selv om Norsk Toppfotballs mål er å få frem enda flere spillere til seniorfotball i egen klubb er Skeid opptatt av å ta vare på helheten klubben er så stolt av.   

– I Skeid skal vi ha plass til alle, uavhengig av ambisjoner eller økonomi. Det vil alltid være problemstillinger rundt deling av ressursene i en klubb, og noen vil få være med på mer enn andre, men vi tror dette løftet vi gagne oss alle om vi forvalter det fornuftig forteller Martin før han legger til:

– VI har stort sett alltid klart å ha tilbud for både gutter og jenter helt opp til seniorlag i Skeid, og det skal vi fortsette med.

Annonse: