Tavakoli hindret tap for KFUM

Det så lenge ut til at gjestene fra Ekeberg skulle reise hjem med full pott, men David Tavakoli var riktig mann på riktig plass og fikk kranglet inn utligningen. Det ble 1-1 og poengdeling.

Det er nesten ett tusen tilskuere når kampen sparkes i gang på Skeids midlertidige hjemmebane, Intility Arena. Kåffa og Skeid synes å føle hverandre på tennene de første minuttene. Dette er en kamp som ingen ønsker å tape. Kåffa ligger i toppsjiktet på tabellen, mens Torshov-gutta ligger nærmere sumpen.

Se høydepunkter nederst i artikkelen!

Det er spilt et knapt kvarter når gjestene kommer til en god mulighet med en dobbeltsjanse. Hjemmefansen puster lettet ut, der kunne det ha stått 0-1.

Dette vekker de røde/blå. Henning Andresen får godt treff på kula rett utenfor boksen. En forsvarer får en tå på ballen, men det påfølgende hjørnesparket blir plukket ned av Knut André Skjærstein, gjestenes meget gode burvokter. Kim Skogsrud blir to ganger stygt taklet av Moses Mawa. Kåffa-spilleren får et velfortjent gult kort, Oksene mener det er gal farge på kortet.

Henning fikk oksestek som beste Skeid-gutt.

KFUM tar ledelsen

Halvtimen er spilt og Johannes Nuñez prøver skuddfoten. Langskuddet smeller i Kåffas tverrligger. Så følger et lurt tatt frispark, David Tavakoli får foten på kula, men skuddet treffer ikke innenfor ramma. Nå er det hjemmelaget som fører kampen, men så skjer det som ikke skal skje. Stadionuret nærmer seg 45 minutter og på et sporadisk angrep må Tom Skogsrud klarere til hjørnespark. Inne i boksen sniker Jørgen Hammer seg forbi Tom Skogsrud og header i mål via foten til Tavakoli, dermed viser lystavla 0-1. Dommeren blåser for pause. Nå må Tom Nordlie gi sitt mannskap sine beste råd.

Det er spilt fem minutter etter hvilen. Tom Skogsrud legger det som skulle være et innlegg, men det blir i stedet et skudd som gjestenes gode burvokter med nød en neppe får slått over tverrliggeren. Det er ikke dumt å prøve skudd! Henning Andresen klemmer til rett utenfor 16-metere. Nok en gang må keeperen vise sine kvaliteter, han går ut i fullt strekk og slår ballen til hjørnespark.

K P
2 Stjørdals-Blink 3 7
3 Skeid 3 7
4 Grorud 3 6
5 Eidsvold TF 3 6

Midtveis i omgangen byttes Johnny Buduson med junioren Ismaheel Taofeek. Det gir en ny dimensjon på vingen. Den unge teknikeren finter seg ned til dødlinja, innlegget har kurs mot David Tavakoli, men en årvåken keeper klarer å fange innlegget. Skeid fortsetter å kjøre kampen, Kåffa drar ned tempoet og prøver å holde ballen i laget så lenge som mulig. Kim Skogsrud er svært nær med å sette et frisparkinnlegg i kassa, men headingen går like utenfor.

Fortjent utligning

Klokka passerer 90 minutter, det blir lagt til fire minutter. Profetene overdøver Oksene, dette går mot seier, tror de. Så på overtid av overtiden blir en ball slått inn i boksen. Henning Andresen får skutt, keeper redder, men på returen er David Tavakoli der med sine lange bein, og kula ruller inn i nota. Det blir dørgende stille hos Profetene, mens hjemmefansen hopper opp fra stolene. Dommeren blåser av kampen, lystavla viser 1-1.

Oksene synes Henning Andresen fortjener Strøm-Larsens prima oksestek som beste Torshov-gutt. Hassan Yusuf får kjøre BMW kostnadsfritt i en uke etter sin gode innsats.

Neste kamp er mot Ranheim på Intility, det er cupens tredje runde. Kampen spilles onsdag 19. juni, avspark kl. 18.00.