Tap tross godt spill

Resultatet sto ikke helt i stil med spillet i siste treningskamp for damene, da de tapte 3-2 for Sarpsborg 08.

(Arkivfoto: Pia Stangebye løp adskillige kilometer i kampen mot Sarpsborg 08, og kom nær skåring flere ganger i sluttminuttene)

En uke før seriestart viste damelaget at de har tatt et steg framover etter fjorårets opprykksesong. Størstedelen av kampen mot 2.div. laget Sarpsborg 08 var Skeid det førende laget. Skeid holdt et større tempo og framsto som et bedre lag fra avspark.

Laget tar ledelsen

1-0 ble det midtveis i første omgang etter at kaptein Elise Kvandal kom opp fra sin stopperplass og skjøt fra rundt 18 meter. Ballen gikk i mål helt inne ved stolperota etter at Isabella Ademaj hadde forstyrret keeperens utsikt.

Elise kom opp i angrep flere ganger, og på ett av hennes innlegg fikk både Leah van der Weel, Maren Thorsø og Lotte Berre avsluttet på. Sarpsborgs glimrende keeper Miriam Sommerseth avverget med en trippelredning.

Omgangen sett under ett var dette kanskje det beste vi har sett av dette skeidlaget. Rett før pause utlignet imidlertid Sarpsborg på en smart lobb.

En mer jevnspilt 2. omgang

I andre omgang fikk gjestene opp tempoet, og kampen ble mer jevnspilt. De økte til 2-1, men i siste halvdel kom Skeid tilbake. Både Bjørnhild Wilhelmsen og Frida Bråttum ble byttet inn ved pause. Bjørnhild spilte Frida igjennom som satte ballen i nettaket.

Både før og etter kom Skeid til enda større sjanser, men Sarpsborgs keeper var god. Fotball er et spill hvor ofte målene kommer mot spillets gang. En feilvurdering i skeidforsvaret, og Sarpsborg satte inn 3-2.

Etter at kaptein Elise gikk ut etter en times spill, bar Anna Vågen kapteinsbindet med bravur.  Anna spilte en stor kamp på midtbanen. Laget er jevnere besatt enn i fjor, det ser spennende ut en uke før serien starter.

Treneren: Vi er godt i rute

— Hensikten med å møte et såpass godt lag var å finne ut hvor landet ligger før seriestart. Jeg mener vi er godt i rute. Vi var gode i dag, sa trener Lars Grønningsæter etter kampen.