Tap på Jessheim

Topp tre i 3. divisjon er sikret for damelaget, men en halv time med skrekkfotball ødela seiersmulighetene mot Ull/Kisa.

Foto: Ragnhild Lillestrand (til venstre) og Maria Erland var blandt Skeids beste, og gav alt for skeidseier i øsregnet på Jessheim stadion. (Foto: Anders Høilund).

Før sekundviseren har gått en runde på Jessheim stadion hadde hjemmelaget, Ullensaker-Kisa, en sjanse som Skeids keeper Kanutte Fevang redder på streken. Fortsatt før sekundviseren hadde rukket å komme en gang rundt får hjemmelagets store stjerne Matilde Kvaløy Haug en ny sjanse, og den sitter i mål.

2-0 kommer på et frispark etter ti minutter, og ikke lenge etter det sitter den tredje ballen i skeid-målet. Det er slik det gjerne går når hjemmelaget starter kampen kl. 20.15, mens Skeid venter 30 minutter med å starte sin kamp.

Etter 30 minutter har Matilde Haug løpt Skeid i stykker, og samtidig påført spillerne på bortelaget en syltynn selvtillit.

Toppscoreren gjør hva toppscoreren skal gjøre

Etter 34 minutter viser Skeid at de kan spille. Ragnhild Lillestrand kommer løs på høyrekanten, og Stine Rød får en fot på det knallharde innlegget. Rød får snudd seg, klarer å rive seg løs fra oppasserens favntak, og setter ballen i mål.

3-1 til hjemmelaget er stillignen ved pause. Skeids trener Tommy Johnsen velger å ta ut Sunniva Bunde og Anna Nordby. Inn kommer Andrine Nevstad og Leah van der Weel. Sistnevnte gir Skeid mer spillerom offensivt, og etter et kvarter kommer kjappe van der Weel løs. Hun får et dårlig touch som gir keeper en sjanse. Keeper halvklarer, men Stine Rød er der en toppscorer skal være og setter ballen i mål fra 16 meter. 3-2 til hjemmelaget, og nå presser Skeid på.

Selma Graarud og nyinnkomne Andrine Nevstad bidrar til å endre kampbildet med gode og presise pasninger i bakrom.

Tre minutter senere kommer van der Weel på nytt, avslutter selv, keeper kommer med en god benparade, men ballen treffer en forsvarspiller og spretter inn mot mål igjen. Rett i favnen på hjemmelagets keeper.

Nesten, og enda mere nesten

Hjemmelagets spillere fikk beskjed av sin trener, Frigård, å ta alle midler i bruk i duellene, helt til dommeren blåste. Det kommer godt med utover i andre omgang. Oppildnet av stillingen og et entusiastisk hjemmepublikum på Jessheim stadion kjemper Ullensaker-Kisa for det de er verd. Skeid kommer til mange nesten-sjanser, og noen halvsjanser.

Oline Omland kommer inn for midtstopper Anna Bakken Johansen. Omland tar sin vanlige plass på midtbanen og Skeid spiller i realiteten med to eller en spiller i backlinja.

I det 86 minutt kommer den store sjansen. Van der Weel bruker fart og smidighet og kommer helt inn på femmeteren, der overtar Stine Rød, som imidlertid ser at drømmen om nok et hat-trick fordufter da skuddet blir reddet på streken av en utespiller. Skeid får nok en sjanse, og nok en sjanse, men det mangler litt hver gang.

Punkterer kampen

Tre minutter på overtid havner ballen hos banens beste, Matilde Haug. Alene med Fevang i skeidmålet skyter hun i steget og ballen fyker i nettet til 4-2.

Det er slitne og skuffede skeidjenter som går av banen i øsregnet på Jessheim. For kaptein Anna Balstad Vågen er dette siste kampen for sesongen. Fram til nyttår blir det turnus i forbindelse med utdannelsen.

– Vi mangler struktur, og vi finner ikke pososjonene våre fra start. Vi slipper til motstanderen alt for lett, og alt for ofte, og klarer ikke å finne spillet vårt, sier midtstopper Maria Erland om den første halve timen av oppgjøret.

– Andre omgang er bedre, men vi klarer ikke å sette sjansene våre, sier Erland videre.

Diplomatisk trener

Trener Johnsen tusler av banen, helt sist. På spørsmål om hva som gikk så galt tar han på seg diplomatmasken og forsøker å smile.

– Det handler om kvaliteten på hva vi gjør. Kvaliteten sviktet, og var ikke der vi ønsket at den skulle være. Prestasjonen vår er et resultat av den kollektive prestasjonen, og i dag var den ikke god nok, sier Johnsen, og minner litt om en politiker som skal forklare seg på valgnatten når valget er tapt.

Ingen ting er tapt for hverken Johnsen eller Skeids damelag. Laget er fortsatt på andreplass på tabellen når tre kamper gjenstår. Årets mål var å komme blant de tre beste i den regionale 3. div, og det målet er allerede i boks.

Neste hjemmekamp er på mandag 14. oktober klokka 20.15, mot selveste Fredriksstad. FFK kjemper en kamp for å overleve i 3. divisjon.

• Ullensaker-Kisa – Skeid 4-2 (3-1)

• Jessheim stadion

• 7. oktober 2024

• Mål: 1-0 Haug (1’), 2-0 Homble (18’), 3-0 Røseplass (19’), 3-1 Rød (34’), 3-2 Rød (53’), 4-2 Haug (93’).

• Skeids lag: Kanutte Fevang - Maria Erland, Anna Bakken Johansen (82’), Oda Arnesen, Selma Graarud, Anna Lundby (45’) Sunniva Bunde (45’) Anna Balstad Vågen, Dina Ødegaard Aas, Ragnhild Lillestrand, Stine Holtmo Rød.

• Innbyttere: Leah van der Weel (for Lundby) Andrine Nevstad (for Bunde) og Oline Wik, Omland (for Bakken Johansen).