Tap mot Åsane under flomlysene

Noa Williams fikk sin første nettkjenning for Skeid, men Åsane trakk likevel det lengste strået. To straffesituasjoner preget også oppgjøret.

(Foto: Anders Vindegg)

Det endte 0-0 da vi besøkte Åsane i Bergen i juli. Siden den tid har vi slitt med poengfangsten, mens bergenserne har vunnet tre kamper. Alle riktignok på hjemmebane.

Tidlig scoring

På et Nordre Åsen i kveldssol får Arne Erlandsens gutter en tidlig kalddusj. Bare tre minutter er spilt når gjestene tar ledelsen. Det starter med et innkast høyt i banen, før de spiller seg oppover høyresiden og får lagt inn foran mål. Rett foran keeper Nilsen står en Åsane-spiller og tæpper ballen i mål på direkten.

Tung start på kampen, men etter scoringen er det to jevnspilte lag som kjemper, uten at noen får til de store sjansene.

Omtrent akkurat halvveis i omgangen får vi vår første ordentlige sjanse, og gutta viser seg effektive. Det er et raskt og fint angrep som ender med at Bojang får lagt inn fra kortlinja, i retning Williams ved bakre stolpe. Der står vår innleide svenske helt alene, og kan rolig sette inn sin første scoring for Skeid!

Noa Williams fikk sin første scoring i Skeid-drakt.

Lagene er like langt, men scoringseuforien blir kortvarig. Bare to minutter senere spiller Åsane seg inn i vår 16-meter. TV-bildene viser at ballen er tydelig oppe i armen til Åsane-spilleren først, før den går via armen til Tage Johansen etterpå. Dommer blåser straffe, og Åsanes nykommer, Kristoffer Barmen, setter den i mål.

Åsane tok tilbake ledelsen på straffespark.

Senere i omgangen blir det en ny diskutabel straffesituasjon, denne gangen i favør Skeid. Williams og Bojang med fint kombinasjonsspill, før sistnevnte blir felt idet han entrer 16-meteren. Dommer mener imidlertid duellen er fair.

Vi får et par fine muligheter videre i omgangen, uten at vi klarer å utlikne på nytt. Blant annet spilles Buduson gjennom og får til en avslutning, men via en motspiller og på keeper.

God redning og spikeren i kista

Vi fortsetter jakten i andre omgang, blant annet med et frispark fra kaptein Bendik Rise som keeper må bokse unna, før returskuddet fra Williams heades ut igjen.

Frisparkfoten til Bendik Rise er god, men ga ikke scoring i dag.

Nykommer Ole Sebastian Sundgot får sin Skeid-debut, og får spille den siste halvtimen. Etter 65 minutter får han en stor sjanse etter en fin gjennombruddspasning fra Williams, men vår gamle kjenning i Åsane-buret gjør en god redning. Williams er på returen, men rekker ikke å stokke beina ordentlig og avslutningen blir ikke all verden.

I kampens 85. minutt setter Åsane sitt tredje for dagen, og definitivt spikeren i kista.

Nå venter en ukes landslagspause, før gutta tar turen til Moss søndag 17. september.

Skeid - Åsane 1-3 (1-2)