Tap i siste seriekamp

18-åringe Sunniva Bunde (til venstre) ble et nummer på statistikken over benbrudd på glattisen i Oslo, og måtte se jevngamle Selma Graarud og resten av Skeids damer fra tribunen i siste seriekamp mot LSK, som vant 1-0.

Det er sesongens siste seriekamp for damelaget. Den går mot Lillestrøm i LSK-hallen. Både spillere, dommertrio og publikum takker for å kunne være innendørs mens kuldegradene og nordenvinden herjer ute.

Etter at Skeid får et par halvsjanser i åpningsminuttene overtar Lillestrøm spillet. Laget har kun sluppet inn mål mot serievinner Røa Elite 2 på hjemmebane denne høsten, og spiller med trøkk og selvtillit på hjemmebanen sin. Skeid trøbler usedvanlig mye i første halvdel av første omgang. Personlige feil og misforståelser vi knapt har sett laget gjøre hele sesongen gjør at vi bare venter på 0-1. Den kommer.

1-0 på frispark

Skeid gir bort et frispark 25 meter ute. Karoline Pedersen tar frisparket, og ballen daler pent og rolig ned i det lengste hjørnet. Lillestrøm fortsetter å presse på. Deres hurtige kantspiller, Emilie Sagen er vanskelig å få has på. Skeids trener Tommy Johnsen flytter lagets mest løpssterke spiller, Leah van der Weel over for å kunne matche Sagen. Det på tide for Skeid å ta en samling i bånn.

Utover i omgangen sitter spillet bedre for Skeid. Tempoet i kampen øker, og det passer jentene i rødt og blått. Til pause står det fortsatt 1-0 til Lillestrøm.

I andre omgang er det Skeid som setter premissene. Selv om Kanutte Fevang i skeidmålet må i aksjon noen ganger, er det Skeid som spiller seg til de største og feteste sjansene. Jo lenger tid det går, jo mer blir Lillestrøm presset tilbake. Raske Emilie Sagen klarer ikke lenger å følge hurtigtoget fra Trondheim, Leah van der Weel. Dina Ødegaard Aas viser nydelig teknikk og vinner mange dueller for Skeid. Denne gangen står hun distansen helt inn.

At Lillestrøm ikke har sluppet inn mål i mer enn en kamp i LSK-hallen er imidlertid ikke vanskelig å forstå. De spiller tett, og lar aldri Skeidspillerne få ro inne i feltet.

Jubler forgjeves

Anna Balstad Vågen slår en av sine flotte cornere. Lillestrøms keeper glipper ballen bak seg. Skeid jubler for utligning, men dommeren kan ikke avgjøre om ballen var over streken før den ble spilt ut. Spillet går videre. Frida Løvilie Bråttum får endelig stå alene foran LSK-målet, men oppfatter ikke at hun har god tid, og setter ballen over mål.

Skeids kaptein Anna Balstad Vågen må ut med kjenning av en skade, og det tar noen minutter før skeidtoget er tilbake på skinnene. Skeid legger om til tre spillere bak, og setter van der Weel opp på topp. Det går imidlertid bare nesten. Kanskje vil Skeid rett og slett for mye, men samtlige spillere bør være stolte av arbeidet de legger ned i kampen. Dette kan være begynnelsen på noe enda bedre.

Sluttresultatet i den tempofylte kampen blir 1-0 til hjemmelaget. Sesongen er over. Det er kuldegrader ute, og det snør lett.

– Det har vært en fin sesong, til tross for at vi har røket på noen tap. Vi har spilt flott fotball, og spilt noen gode kamper, og vi har hatt det gøy sammen, sa Bjørnhild Wilhelmsen etter kampen. Det var hun som måtte overta kaptein Annas rolle mot slutten av kampen.

En spiller vi savnet i serieavslutningen var unge Sunniva Bunde. Hun har spilt både stopper og midtbane denne sesongen. Noen mener at Bunde er spilleren, som uten å stikke seg fram, bærer mye av Skeids midtbane. Under kampen mot Lillestrøm satt Bunde på tribunen med krykkene ved siden av seg.

Jeg gled på glattisen og brakk ankelen

— Sunniva Bunde

– Jeg gled på glattisen og brakk ankelen, forteller hun. Sunniva Bunde mener at sesongen har vært variabel for Skeid.

– Det var kamper vi ikke spilte så bra, men også gode kamper hvor vi faktisk har tapt. Det har vært mye mer trøkk og høyere tempo i kampene i år enn i fjor. Det har vært bedre motstand, og det er fint, sa hun. Nå venter minst seks uker med rekonvalesens på Skeids gode midtbanespiller.

Vi lar Sunniva Bunde fortelle om en av sesongens mest absurde øyeblikk.

– Det var mot Bækkelaget, Anna var i ferd med å gå helt tom, og ba om næring. Frukt eller noe sånt. Lagledelsen gav høyreback Selma Graarud en banan, og ba henne levere den til Anna. Men i det samme kom ballen til Selma. Selma tok en tofotsdribling og vendte bort motspilleren, før hun, fortsatt med bananen i hånda sendte ballen videre. Selma er kjent som spilleren som tilsynelatende aldri får panikk.

Lillestrøm – Skeid 1-0 (1-0)

LSK-hallen

Skeids lag:

Kanutte Elsa Fevang- Andrine Nevstad, Juni Steen, Maja Mo Hjelseth, Leah van der Weel, Anna Balstad Vågen (Kaptein), Hanna Bjerck Ruud, Bjørnhild Wilhelmsen, Stine Rød- Dina Ødegaard Aas, Frida Løvlie Bråttum.

Innbyttere: Lotte Berre, Isabella Ademaj og Selma Graarud alle inn etter 45 minutter.

Tekst&foto: Anders Høilund