Tap i seriepremieren

Johnny Buduson scoret på straffe, men det var på overtid og hindret ikke Arendal i å reise hjem til Sørlandet med tre poeng. Her er referat med scoringene.

Det er nydelig spillevær, 20 grader overskyet, men praktisk talt vindstille når lagene entrer banen. Det blir en jevn kamp med få klare målsjanser, men det er ikke ufortjent at gjestene kan ta bussen hjem med tre poeng i bagasjen.

Se scoringene nederst i artikkelen.

Arendals trener Roger Risholt hadde på forhånd sagt at hans gutter skulle gå ut offensivt. Det første kvarteret er det i imidlertid ingenting som er å notere på blokka. Først når stadionuret viser 18 minutter får Arendal dagens første corner. Hjørnesparket heades i tverrliggeren. Så er det Skeid som bør ta ledelsen noen minutter senere. Abdul-Basit Agouda blir stående umarkert i boksen når han får satt pannen til et perfekt innlegg. Ballen stryker metallet....på utsiden.

Fredrik Berglie (i midten) ble kåret til Skeids bestemann.

Det nærmer seg pause når Johnny Buduson og Abdul-Basit løper seg nesten fri, men et arendalbein får i siste sekund klarert til hjørnespark. Dommeren blåser for pause, lystavla viser 0-0. På mange måter reflekterer resultatet det som skjedde i de første 45 minuttene. Det har vært få målsjanser, og ballinnehavet har vært jevnt fordelt mellom lagene.

Arendal tar ledelsen

Det går bare et par minutter etter hvilen når Arendal tar ledelsen. Et innlegg finner hodet til Preben Skeie. Skeid-forsvaret lar han stå umarkert i feltet, burvokter Anders Gundersen har ingen mulighet til å forhindre at sørlendingene tar ledelsen. Det er spilt 10 minutter etter hvilen når Buduson legger en perfekt pasning til Marcus Melchior. Alle er sikre på at Skeid vil utligne, men skuddet er for enkelt, og burvokter Lars Larsson Jendali redder.

Det er spilt en halvtime av omgangen og Gard Holme gjør et grep for å kunne snu matchen. Han foretar et offensivt bytte. Ut går høyreback Stian Pettersen, inn kommer spissen Gabriel Andersen. Byttet fører til at kampen avgjøres, men ikke slik som Skeids trener ønsker.

Johnny Buduson har nettopp redusert på straffe.

I det 82 minutt mister vertene ballen på vei fremover, dermed er arendalittene i overtall foran skeidburet og Andreas Hellum har ingen problemer med å sette kula i nota.

Skeid får straffe

De røde/blå tar over kampen fullstendig, men klarer bare å spille seg til noen halvsjanser. Gjestene parkerer naturligvis bussen foran eget mål. Først etter at stadionuret har passert 90 minutter får Skeid sjansen som man har ventet på. Matarr Kah blir felt innenfor 16-meteren og dommeren peker på krittmerket.

Som vanlig er Johnny Buduson sikkerheten selv og ballen går midt i mål denne gangen, men det er på nippet at keeper redder med beinet. Dommeren blåser av kampen, Arendal kan fornøyd pakke tre poeng i bagasjen når de returnere til Agders hovedstad.

På Facebook velger Skeidsupporterene lagets kaptein Fredrik Berglie til beste Torshovgutt.

Neste kamp er i Trondheim mot RBK 2, avspark lørdag 26. juni kl. 16:00.