Tap i generalprøven

...som ikke bør være en ulempe ifølge et kjent munnhell. Kjelsås vinner den siste treningskampen vår med 1-0.

Se intervju med Hayder Altai og assistenttrener Igor Aase nederst i artikkelen!

I det nydelige vårværet smiler Oksene og alle Skeid-venner om kapp med sola når Skeid og Kjelsås marsjerer inn på OBOS Idrettspark Nordre Åsen. Oppkjøringskampene har vist at Torshov-gutta har funnet formen, det er all grunn til å glede seg til solid poenghøst, det er bare en drøy uke til serieåpning når Stabæk kommer på besøk. Men som så mange ganger tidligere, Kjelsås elsker å lage trøbbel for Skeid. Treningskampen ender med seier for våre naboer.

Halvsjanser i første

Hjemmelaget tar tak i spillet fra avspark, og Kjelsås får knapt kjenne på kula. Selv om Skeid har ballinnehav, er det gjestene som får de første sjansene. Heldigvis er burvokter Anders Gundersen med på notene. Før halvtimen er spilt har han gjort flere gode redninger. Torshov-gutta har bare kommet til et par halvsjanser. På midtbanen broderer de røde-blå med imponerende «korssting», men det stopper opp når spillet nærmer seg den siste tredjedelen.

Dommeren blåser for pause. Kjelsås kan notere seg for minst tre gode sjanser, vertene har bare produsert et par halvsjanser. Det er målløst. Nå trenger gutta gode råd for å kunne heve seg i de andre omgangen.

Spillet fortsetter på samme måte etter hvilen, men etter hvert klarer Torshov-gutta å spille seg til gode sjanser. Den beste muligheten kommer når Ulrich Ness får en glimrende 45 graders pasning fra dødlinja. Han klemmer til på direkten, men gjestenes målvakt får slått det skuddet til hjørnespark. Johnny Buduson skyter fra god posisjon, men skuddet går rett på keeperen.

Kjelsås scorer

Minuttet senere skjer det som ikke skal skje. Kjelsås' spiss Ole Erik Midtskogen setter et innlegg i mål. Det gjenstår et kvarter av kampen og alle krefter settes nå inn for å utligne. Kjelsås parkerer bussen framfor egen kasse, men Skeid klarer bare å komme til et par muligheter og kampen slutter 0-1.

Kjelsås skriver på Twitter at de ser fram til å møte Skeid i seriespill i 2023. Vær sikker, Skeid kan bedre enn hva som ble vist denne vakre vårdagen. Vi ser gjerne frem til å kunne møte Kjelsås i seriespill i 2023, men det forutsetter at det blir opprykk for vår nabo fra platået.

Mandag 4. april kl. 17:30 er det serieåpning mot Stabæk på OBOS Idrettspark Nordre Åsen. Da vil Torshov-gutta vise seg fra en mye bedre side.