Tap i første treningskamp

Kjelsås vant den ikke altfor velspilte treningskampen 2-1 i LSK-hallen lørdag.

Forsidefoto: Anders Vindegg (arkiv) 
 
Skeids trener, Gard Holme, hadde med seg tjueto spillere til LSK-hallen. Flere av de etablerte spillerne, som Hassan Yusuf, Mesut Can og Moa Mahnin sto over. Det var tydelig at nye spillere skulle få anledning til å bli kjent med vårt spillesystem og dessuten vise seg fram for trenerteamet.
De troppen ble delt i to XI-lag som fikk spille hver sin omgang. Første omgang var jevnspilt, Torshov-gutta noterte seg for to gode sjanser. Omgangen var jevnspilt, men skåringene uteble. Det sto altså 0-0 ved pause.

En kamp under pari

— Fredrik Berglie (Kaptein i 2. omgang)
 
– Vi spilte en kamp under pari, og vi er preget av det er tidlig på sesongen, men mange prøvespillere, sier lagkaptein i andre omgang Fredrik Berglie. 
– Vi satser på at det går bedre i de neste kampene, for det her var tynt, sukker han. - Vi har noen gode perioder både i 1. og andre omgang, og spilte med to ulike 11-ere, så da blir det litt klabb og babb. Vi ble spilt lave, men spesielt mot Kjelsås ønsker vi å ha mest ball, sier han. 
 
Når det gjelder de to baklengsmålene sier han at det er to situasjoner som ikke burde oppstå. – Det er greit at vi skal frispille, men vi kan ikke holde på sånn som det der. Det må bli bedre i alle ledd, egentlig, sier Berglie. Selv håper han å få spille mer enn halvparten av kampene, slik det ble i fjor.
 
Etter hvilen var det våre venner fra Platået som var best. Midtveis i omgangen måtte Mikael Lien hente ballen to ganger ut av nota. Skeids forsvarsspill var ved begge skåringene ikke patent. Helt på slutten av kampen forserer Mustafa Ahmad inn i boksen. Han blir klippet ned. Mustafa velger selv å ta straffen. Ballen suser knallhardt inn i vinkelen.

Dermed vinner Kjelsås oppgjøret 2-1.

Skeids trenerteam har mye å jobbe med til neste treningskamp, som er mot Gjelleråsen fredag 7.2 kl. 19:00 i LSK-hallen.
NB: Kampen mot VIF 6.2 går ut, da de er på La Manga.
 
Trener Gard var ikke helt fornøyd etter kampslutt. – Vi presterer ikke helt på topp, og at vi taper kampen har noe med å gjøre at Kjelsås er litt mer satt, mer samspilt. Men vi har mange nye, mange på prøve, derav usikkerhet i relasjonene i laget vårt. Det er som forventet egentlig, men det er også ting i spillet vårt som ikke er bra nok. Det blir jo to forskjellige kamper siden vi bytter hele 11-ere, men vi tar med oss det som er positivt. Det er først og fremt en match for å se hvor vi skal sette trykket på trening fremover, sier han. 

Det er først og fremt en match for å se hvor vi skal sette trykket på trening fremover

— Gard Holme
 
– Vi slet med å sette presset på Kjelsås, vi går ikke samla som en enhet, og det må vi jobbe med. Det går også på det å forsvare boksen vår, og litt i forhold til måten vi angriper på, som gjør at de får brudd og kontringer som de absolutt ikke burde få, så vi må justere litt til neste kamp, sier Skeids nye trener.
 
– De to, tre neste kampene kommer vi til å fortsette med to ulike lag i hver omgang. Det har med treningssituasjonen å gjøre, og at de bare spiller 45 minutter gjør at vi kan trene hardere gjennom uka. I denne perioden av året gjør vi det sånn, og så blir det gradvis noe som begynner å ligne på en 11-er. Dette er en treningsøkt for oss, vi får noen svar på hva vi må jobbe mer med, og på hva som funker ganske bra, og ser hvilke spillere som passer sammen, så det kommer til å gå seg til, sier han.
 
– Av spillere som ikke var på banen lørdag var Mesut Can (skadet), Hassan Yusuf, Moa Mahnin, Simen Hestnes og Matarr Kah. De siste fire med en blanding av sykdom og småvondter, men kunne spilt hvis det var en viktig kamp, avslutter trener Gard.

Laget i første omgang:
Idar Lysgård - Marius Rygel, Ismar Dizdar, Mats Andersen, Keivan Ghaeamini - Håkon Hammer, Henrik Elvevold, Henning T. Andresen - Stian Pettersen, Johnny Buduson, Jonas Bergersen.

Laget i andre omgang:
Mikael Lie - Kristoffer Angerer, Fredrik Berglie, Markus Rogde, Hans Jakob Tomsen - Henrik Elvevold, Taofeek Ismaheel, Rasmus Lohne - David Hickson, Abel Stensrud, Mustafa Hassan Ahmad.

Redaksjonen ber om å få korrekt navn på spillere vi har kommet i skade for å skrive feil. ([email protected])
 
Annonse fra Obos-ligaen: